Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı

Vali Münir Karaloğlu: "İnsanoğlunun belki kendi eliyle ortaya çıkardığı bir hastalığı yine hep birlikte tedavi etme konusunda bir gayreti var. Onun için bununla hep birlikte topyekun bir mücadeleye ihtiyacımız var"

Haberler 20.04.2022 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Valiliince l Salk Müdürlüü koordinesinde düzenlenen Ben Olsaydm temal Bamllkla Mücadele çaltay balad.

Vali Münir Karalolu, merkez Kayapnar ilçesinde bir otelde gerçekletirilen çaltayda, bamlln sadece Türkiyenin deil dünyann da mücadele ettii, çan hastal olduunu söyledi.

Bamllkla mücadelede yerelden genele söyleneceklerin, bu çaltayda yaplacak tartmalarn Diyarbakr ve ülke için çok kymetli olduunu belirten Karalolu, bamllk, insan hem zihnen hem de ruhen felç eden, hayattan koparan, toplumlar perian eden bir sorun olduunu kaydetti.

nsanolunun belki kendi eliyle ortaya çkard bir hastal yine hep birlikte tedavi etme konusunda bir gayreti var. Onun için bununla hep birlikte topyekun bir mücadeleye ihtiyacmz var. ifadelerini kullanan Karalolu, bamlln her alan ile ilgili kolluk kuvvetlerince mücadele verildiini, bamllkla topyekun mücadele edilmesi durumunda baar elde edilebileceini aktard.

Karalolu, konumasn öyle sürdürdü:

Bamllk denince insanlarn aklna gelen ilk ey uyuturucudur. Uyuturucunun arzyla ilgili Diyarbakrda amansz bir mücadele var. Türkiye genelinde narkotik suçlarla mücadele konusunda l Emniyet Müdürlüümüzün uygulad Narko Alan projesi Türkiye birincisi oldu. l Jandarma Komutanlmz yllardr milyonlarca kök keneviri tarladayken yakalayp imha ediyor. Ancak bu yetmiyor. Asl önemli olan gencin, çocuun bu beladan uzak durmas. Bunu da en güçlü kalemiz olan aile ile salayacaz. En büyük mücadele ailede balayacak.

Diyarbakrda gençlik ve sporla ilgili çok önemli yatrmlara imza attklarn anmsatan Karalolu, gençlere kaliteli zaman geçirecek alt yapy oluturmak zorunda olduklarn anlatt.

Diyarbakrn tamamnda gençlerin zamann kaliteli geçirecei, sokaa çktnda istismara uramadan fiziksel ve ruhen geliimini tamamlayacak mekanlar ortaya koymak üzere Gençlik ve Spor Bakanl ile yürüttükleri çok önemli çalmalarn olduuna dikkati çeken Karalolu, Bunlar yapmazsak o zaman kötü niyetlilere gün domu olur. Gençlerimizi onlarn insafna brakm oluruz. Onun için bu mücadelede her kim varsa Ben Olsaydm sorusunu kendisine sorup bamllkla mücadelede mutlaka katksn ortaya koymak zorundadr. dedi.

çaltay ile toplumun her kesimini farkl masalarda bir araya getirdiklerini bildiren Karalolu, çaltaya katk veren herkese teekkür etti.

2 gün sürecek çaltay kapsamnda kent genelinde mevcut bamllk ile ilgili sorunlar tespit etmek ve bu sorunlarn çözümüne yönelik önerilerde bulunmak amacyla uyuturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davransal bamllk konular ele alnacak.

çaltaya, Cumhuriyet Basavcs Mustafa çelenk, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, Jandarma Komutan Tugeneral Gökhan çilolu, ilçe kaymakamlar, l Salk Müdürü Cihan Tekin, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve davetliler katld.

Ana Sayfaya Git