Bağırdım Ama Kimse Gelmedi

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, Facebook'tan tanıştıkları 13 yaşındaki kız çocuğunu ıssız bir yere götürüp esrar içirdikleri ve cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla haklarında 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 2 sanık, 15'er yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 23.08.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani lçesinde ailesi ile birlikte yaayan 13 yandaki .Y., 16 ubat 2016 günü polis merkezine bavurarak, Facebooktan tant ikisi de 20 yanda olan Abdurrahman Demir ve çiko lakapl Muhammet Sait Atilla, tarafndan otomobille ssz bir yere götürülerek esrar içirildiini ve cinsel istismara uradn söyledi. Madurun bavurusu üzerine olayla ilgili soruturma balatlrken, üpheliler Demir ve Atilla gözaltna alnd. fadelerinde cinsel istismar olaynn doru olduunu ve madurun yann küçük olduunu bilmediklerini söyleyen üpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruturmada madurun cinsel istismara urad tespit edilirken, olayn meydana geldii aracn üphelilerden Demire ait olduu tespit edildi. Savclk 2 üpheli hakknda çocuun nitelikli cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 30ar yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. ddianamede, üphelilerin 15 yandan küçük maduru gezme bahanesiyle arabalarna aldklarn belirten savc, madurun alamasna ve istemediini söylemesine ramen zorla cinsel istismarda bulunduklarn kaydetti.

SANIKLAR: PARA KARILII BRLKTE OLDUK

Tutuklu sanklar Demir ve Atillann yarglamas Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Sanklardan Atilla, Madur ile Facebooktan konuuyorduk. Sonra madur bize mesaj atarak görümek istedi ve esrar istedi. Madur arabaya kendisi bindi. Kii ba 60 lira karlnda birlikte olmay teklif etti. Tenha bir yerde birlikte olduk. Benden sonra dier sank, madurla birlikte oldu. Uyuturucu içicisiyim ama madura esrar vermedim. Madurun 13 yanda olduunu bilmiyordum iddiasnda bulundu. Sanklardan Demir de, madurun kendi istei ile arabaya bindiini iddia etti.

BAIRDIM AMA YARDIMA KOACAK KMSE YOKTU

Durumada ifadesi alnan .Y., Sanklar araç içinde zorla benimle birlikte oldu. Önce Atilla, sonra da dieri zorla birlikte oldu. liki srasnda stemiyorum diye bardm ve aladm. Esrar maddesini iliki sonras içtik. Ben aracn içinde barmama ramen yardmma koacak kimse yoktu dedi.

15 YAINDAN KÜçÜKLERN RIZASINA HUKUKSAL GEçERLLK TANINMAZ

Kararn açklayan Mahkeme, sanklar Demir ve Atillay çocuun nitelikli cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 15er yl 10ar ay hapis cezasna çarptrp, tutukluluk hallerinin devamna hükmetti. Madurun anlatmlarnn olayn gerçekliine uyduundan sank savunmasna itibar edilmediini belirten Mahkeme gerekçeli kararnda, Sanklar, 13 yandaki madur ile para karlnda madurun istei ile cinsel iliki yaadklann belirtmiler ise de; Türk hukuk sisteminde 15 yandan küçüklerin rzalarna mutlak olarak hukuksal geçerlilik tannmaz. Madurun rza ile ilikiye girmedii anlatmlar dikkate alndnda sanklarn savunmasna itibar edilemeyecei kanaatine varlmtr denildi.

Ana Sayfaya Git