Bağışa suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, Amedspor'a PKK'nın talimatları doğrultusunda Diyarbakır'daki belediyelerin, yasaya aykırı şekilde yapılan bağışlar "suç kapsamında" değerlendirilerek, suç duyurusunda bulunuldu.

Haberler 03.10.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Sivil Toplumla likiler Genel Müdürlüü, Amedspor Kulübüne PKK yöneticileri tarafndan verilen talimatlar dorultusunda Belediye Kanununa aykr olarak baz belediyelerce yapld iddia edilen yardmlara ilikin savcla suç duyurusunda bulunulduunu bildirdi.

Genel Müdürlükten yaplan açklamada, örgüte yakn baz basn organlarnda Amedsporun denetimine ilikin gerçek d haberlere yer verildii belirtildi.

BELEDYELERN YAPTII YARDIM

Amedsporun mülkiye müfettileri ve dernekler denetçileri tarafndan denetlenmesi sonucunda baz hususlarn tespit edildii kaydedilen açklamada, Amedspor Kulübüne Belediye Kanununa aykr olarak, terör örgütü sözde yöneticileri tarafndan verilen talimatlar dorultusunda Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (1 milyon 500 bin lira), Bismil (30 bin lira), Balar (70 bin lira), Silvan (50 bin lira) ve Yeniehir (ayni) Belediye Bakanlklar tarafndan kulübe yaplan yardmlara ilikin savcla suç duyurusunda bulunulmutur. ifadelerine yer verildi.

BORçLAR KAYITLARDAN çIKARILMI

Kulübün, baz firma ve üçüncü kiilere olan 9 milyon 513 bin 174 lira tutarndaki borçlarnn da defter kaytlarndan çkarld belirtilen açklamada, kulübün alnd belgesi ile tahsil edilen 125 bin lira tutarndaki ba ve gelirinin kulüp kasasna giriinin yaplmad, maçlarn yayn hakk karlnda TFFden kulübe gönderilen 354 bin 264 lira ve 152 bin 700 lirann kulüp defterlerine kaydedilmedii, kulüp ile Amedspor A.. arasndaki sözleme gerei kulübe ücretsiz verilmesi gereken toplam 402 bin 472 lira tutarndaki sporcu malzemelerinin ücretli olarak satn alnd, kulüp ile Amed Spor Sanayi ve Ticaret A.. arasndaki borç alveriine ilikin olarak kulübün irket lehine verdii temlik nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonunun ad geçen irkete ödedii 783 bin 955 lira tutarndaki ödemenin mali defterlere kaydedilmedii hususlarna ilikin olarak savcla suç duyurusunda bulunulduu ve kulüp yöneticileri ile ilgili kiilere 7 bin 268 lira idari para cezas verildii aktarld.

MAç BAI ÖDEME VE PRMLER

Sporculara ve teknik heyete yaplan maç ba ödemeleri ile prim ödemelerinin çalanlarn ücret hesabnda dikkate alnmad, sporcu ve teknik adam sözlemelerinde yer alan ie balama ve iten ayrl tarihleri ile Sosyal Güvenlik Kurumuna yaplan ie giri ve iten ayrl bildirimlerinin uyumlu olmad tespit edildiinden, Sosyal Güvenlik l Müdürlüüne tevdi raporu düzenlendiinin vurguland açklamada, u bilgilere yer verildi:

ç ÜCRETLER ELDEN VE çEK

Baz dönemlerde içi ücretlerinin elden ve çek karlnda ödendii tespit edildiinden, KUR Müdürlüüne tevdi raporu düzenlenmitir. Gider pusulalarnda istihkak sahiplerinden herhangi bir vergi tevkifat yaplmad, 7 bin lira ve üzeri baz ödemelerin arac finansal kurumlar kanalyla yaplmad, kulüp ile sporcular, teknik adamlar ve salk ekibi arasnda düzenlenen sözlemelerde damga vergisinin ödenmedii, futbolculara yaplan maç ba ve prim ödemelerinden yüzde 5 stopaj kesintisi yaplmad ve benzeri hususlarda düzenlenen tevdi raporu Vergi Dairesi Bakanlna bildirilmitir. Ad geçen belediyeler tarafndan Belediye Kanununa aykr olarak kulübe yaplan yardmlar konusunda Saytay Bakanlna tevdi raporu düzenlenmitir. Yaplan denetim sonucunda, kulübün kanunlara ve ilgili mevzuata aykr hareket ettiinin tespit edilmesi nedeniyle, yukarda belirtilen ve benzeri birçok hususta adli ve idari ilem yaplmas için düzenlenen raporlar ilgili mercilere gönderilmitir.

Ana Sayfaya Git