Bağıvar’da altyapı sorunu

DİSKİ'den altyapı sorunu olan mahalleye çalışma

Haberler 26.05.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DSK) Genel Müdürlüü, Sur ilçesine bal Bavar Mahallesinin, altyap sorunlarn çözüme kavuturmak için çalma yürütecek.

Sur ilçesine bal Bavar Mahallesinin, altyap sorunlarn çözüme kavuturmak için acil çözülmesi gereken noktalara annda müdahale edecek olan DSK, ardndan mahalleye kanalizasyon ebeke hatt döeyecek. DSK Genel Müdürü Frat Tuti, proje alannda incelemelerde bulunarak teknik personelden bilgi ald. Kentin, modern ve konforlu bir altyapya kavumasn salamak için sorunlu olan bölgelerde çalmalarn younlatracaklarn ifade eden Tuti, DSK Genel Müdürlüünün vatandalardan gelen talepleri de deerlendirerek gerekli admlar attn belirtti.

BAIVARIN ALTYAPISI

Salkl altyap ve içme suyu hizmetlerinin kentte yaayan herkesin en temel hakk olduunu kaydeden Tuti, DSKnin bu ilkeler çerçevesinde Bavar Mahallesinde çalmalar yürüteceini dile getirdi. Altyap çalmalarnn tamamlanmasnn ardndan Bavar Mahallesinde ikamet eden vatandalarn en önemli sorunlarnn giderileceini ileten Tuti, salam altyapnn arndan yaplacak üstyapyla çalmalaryla mahallenin farkl bir görünüme kavuacan söyledi.

Altyapda sorunlar çözmek için youn çaba sarf ettiklerini belirten Tuti, Altyap sorunu çözülmedii takdirde yer alt sularna, tatl su kayna olan derelere önemli ölçüde zarar veriyor. Ayrca bu sorun çözülmedii zaman gelecek nesiller de tehdit altnda demektir. DSK, bu vizyonla kentte yer alan mahallelerin atksu sorunlarn çözmek için çaba sarf ediyor. Bavarn, atksu sorununu çözmek için proje gelitirdik, ilgili prosedür ve mevzuatlarn tamamlanmasyla mahallenin sorunlarn ksa sürede çözmü olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git