Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu'ndan Diyarbakır'ın fethi mesajı

Diyarbakır merkez Bağlar ilçe Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Anadolu’nun kapılarını İslam'a açan Diyarbakır’ın fethinin oluşturduğu manevi iklimin, koca bir coğrafyanın tamamını etkilediğini söyledi.

Haberler 27.05.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazreti Ömerin halifelii döneminde 27 Mays 639 tarihinde yaz Bin Ganem komutasndaki slam ordular tarafndan fethedilen Diyarbakrn slam ehri haline gelmesinin üzerinden 1382 yl geride kalrken, Anadolunun kaplarn slama açan tarihi fethin yldönümü çeitli etkinliklerle kutlanyor.

Diyarbakrn fethinin slam dünyas için kritik bir öneme sahip olduunu belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, slamn 5inci haremi erifi olan Ulu Camiyi de barndran kentin tarihler boyu slama sancaktarlk yaptnn altn çizdi.

SLAM DÜNYASI

1382 yl önce Bizans esaretinden kurtarlan Diyarbakrn slam dünyas için tad öneme dikkat çeken Beyolu, anl sahabeler ve aziz ecdadmz buray hem fiziki hem manevi olarak fethederek içinde bulunduumuz corafyann tamamna motivasyon nedeni olmutur. dedi.

Beyolu, Diyarbakr, ehri slamla tantran sahabelerin izini ve ruhunu tayor. 15 asrdr bereketi, merhameti ve misafirperverlii hiç eksik olmaz. Osmanl döneminde sahabelere duyulan saygdan dolay dardan gelenler abdest alr ve ehre öyle adm atarlarm. Allahn izniyle bu ehrin üzerindeki slamn mührü ve Ezan- Muhammed-i kyamete kadar devam edecektir. Bu vesile ile 1382 yl önce Diyarbakrmz slamla ereflendiren sahabe-i kiram efendilerimizi ve ehitlerimizi rahmetle, minnetle anyoruz. Onlar, Allah katnda en erefli makam olan ehadete ulamlardr. Allah kendilerinden raz olsun.

Ana Sayfaya Git