Bağlar Belediyesi: 3 dilli Ramazan afişimiz toplatıldı

Diyarbakır il merkezinde kayyum atanmayan tek yerel yönetim olan Bağlar Belediyesi, ilçe merkezinin 4 ayrı noktasına astığı Türkçe, Kürtçe ve Zazaca 'Ramazan Ayı Kutlu Olsun' afişlerinin toplatıldığını açıkladı.

Haberler 14.06.2017 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediye Bakanlndan yaplan yazl açklamada, ilçenin 4 ayr noktasna aslan Kürtçe, Zazaca ve Türkçe Ramazan ay kutlu olsun yazl afiinin toplatld belirtildi. Balar Belediyesinin açklamasnda, 2 Haziran Günü Kuruçeme, Cezaevi Üst Köe, Balar Dörtyol ve Yenihal Kavana 3 dilde Ramazan Ay kutlu Olsun yazl afilerin kaldrld öne sürülerek öyle denildi:

Bizler halkmz bilgilendirmek için yaptmz bu açklamada öncelikle afilerimizi kaldranlar knadmz belirtmek isteriz. Kentin birçok noktasna siyasi parti ve kurumlarn afilerinin kaldrlmamas sadece Balar Belediyesinin afilerinin kaldrlmas çok manidar bir durumdur. Afilerimiz neden kaldrldn ve kimler tarafndan kaldrldn yaptmz aratrmalara ramen henüz net bir bilgiye ulaamadk. Bizler bu durumun sonuna kadar takipçisi olacaz ve bir gelime olduu zaman halkmz tekrar bilgilendireceiz.

Ana Sayfaya Git