Bağlar Belediyesinden korona virüse karşı hijyen ve denetim seferberliği

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi ekipleri, yeni tip korona virüs sürecinde önemi artan gıda ve hijyen denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Haberler 30.06.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn en büyük ilçesi Balarda hafta sonunda Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimat ile son dönemlerin en kapsaml gda, hijyen ve yeni tip korona virüs önlemleri denetimi gerçekletirildi. Belediyenin Zabta Müdürlüüne bal zabtalar ve Salk leri Müdürlüü bünyesinde görev yapan gda uzmanlar ile lçe Tarm ve Orman Müdürlüü gda denetim ekipleri ortak çalma yaparak sahaya indi. lçenin her tarafn taramadan geçiren ekipler, market zincirlerinden et ürünlerinin hazrland iletmelere, kraathanelerden kafelere, tekel ürünlerinin satld i yerlerinden frnlara ve tatlclara kadar bir çok sektörde denetlemeler gerçekletirdi.

KURALLARI HçE SAYANLARA CEZA VE UYARI

Ayr gruplar halinde i yerlerine giren ekipler, sosyal mesafe ve maske gibi yeni tip korona virüs sürecinde hassas olan konular da mercek altna alarak buna uymayan i yerlerini ve çalanlar uyard. Hijyen ve temizlik kurallarna uymayan, gerekli tedbirleri almadklar gözlenen iletmelere yasal ilem uygulanarak çeitli oranlarda para ve baka cezalar kesildi. Eksikleri olan iletmeler ise bir sonraki denetlemede ceza verilecei dile getirilerek uyarld. Koullara uymad tespit edilen birçok gda ürünü de belediye ekipleri tarafndan toplatlarak imha edildi.

YAPILAN DENETMLER VATANDAI MEMNUN ETT

Bakan Beyolu, salgn tehlikesinin toplum saln tehdit ettii bu dönemde denetimlerin kararl ekilde devam edeceini dile getirerek vatandalardan üpheli durumlar belediyenin gda denetim hattna bildirmelerini istedi. Son dönemlerin en kapsaml denetlemeleri, salgn nedeniyle salk ve hijyenin çok büyük önem kazand bu süreçte vatandalar memnun etti. Vatandalar, denetlemelerin aralksz olarak sürdürülmesini isteyerek Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyoluna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git