Bağlar Müftülüğünden ihtiyaç sahibi ailelere destek

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar Şubesi iş birliğiyle ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.

Haberler 05.09.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Diyanet Vakf Balar ubesi Kadn Kollar ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerince tespit edilen ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret eden din görevlileri tespit edilen ihtiyaçlar lçe Müftülüü ve TDV Balar ubesi i birliinde hayrseverlerin destei ile temin ederek vatandalara ulatryor.

htiyaç sahibi vatandalara maddi-manevi destek olan din görevlileri, yal ve hasta olan vatandalarn ev temizliini yaparken ayn zamanda çocuklara kyafet, krtasiye ürünleri ve oyuncak hediye ediyor.

Yaplan çalmalara dair açklamalarda bulunan Balar lçe Müftüsü Hasan Yardak, slam dininin; dükünlere, kimsesizlere ve yetimlere yardm etmeyi, yetimlerin ellerinden tutmay tevik ettiini hatrlatt.

Sosyal varlk olan insanolunun birbirine muhtaç olduunun altn çizen Yardak, Hayatn yaanabilir olmas için birbirimize yardmc olmalyz. Dinimiz slam, bu yardmlamay bazen zekt gibi zenginlerin malndan muhtaçlara vermeyi emretmi, bazen sadaka olarak vermeyi tavsiye etmitir. dedi.

Yardak, Mekke dönemi slamn balangç dönemidir. Bu dönemde Kuran miskinleri ve muhtaçlar gözetmeyi, ihtiyaç sahiplerine mal vermeyi ve ihtiyaçlarn karlamay emretmitir. Bunu insani erdemlerden sayan ayeti kerimede Yüce Rabbimiz, Hayr hayr! Yetime ikram etmiyorsunuz, yoksulu yedirmek konusunda birbirinizi tevik etmiyorsunuz. buyurmutur. Efendimiz (sallallahu aleyhivessellem) ise bu konuda, Dullara, miskinlere ve fakirlere yardm eden, Allah yolunda savaan, geceleri ibadetle geçiren ve gündüzleri oruç tutan gibidir. buyurmutur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git