Bağlar özüne kavuşturuldu

Bir yandan iki yıl önce hayata geçirilen organik tarım projesi kapsamındaki meyve ve sebze bahçeleri, diğer yandan gün geçtikçe yükselen bağ evi ve millet bahçesi projeleri, Bağlar'ı özüne kavuşturuyor.

Haberler 09.08.2021 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn tarihte yeil ve doa görüntüleriyle bilinen bölgesi Balar, 28 ay önce göreve balayan Ak Partili Belediye Bakan Hüseyin Beyolu tarafindan gerçekletirilen projelerle yllar sonra özüne kavuuyor.

Hafta sonunu bu projelerin son durumunu inceleyerek geçiren Beyolu,Hasat dönemine giren meyveleri ihtiyaç sahiplerine ikram ediyoruz. lçemizin yeni yüzü olacak Millet Bahçesi de inallah bu yln sonunda hizmete girecek dedi.

Balar Belediyesi, hayata geçirdii ve öncülük ettii projelerle Diyarbakrn kalbi saylan ilçeyi yakn tarihteki özüne kavuturuyor.

Baclar Mahallesinde iki yl önce 14 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen organik tarm projesinde bu yl da yöre iklimine uygun olarak karpuz,kavun, eftali, erik,elma ,nektari ,armut ve kiraz gibi meyveler ile sebze çeitleri yetitirildi. Proje kapsamnda yöreye özgü aaç çeitleri de yetitirilerek ehir içindeki park ve bahçelerde deerlendiriliyor.

Baclar Mahallesinde inaatna devam edilen çok amaçl ba evi ve park projesinde de çalmalar aralksz olarak sürdürülüyor. Projede, üzüm çeitlerinin yan sra sosyal aktivite alanlar da yer alyor.

Balar Belediyesince Baclar Mahallesinde çevre Ve ehircilik Bakanlna tahsis edilen 100 bin metrekarelik alanda ina edilen çok amaçl Millet Bahçesinde ise çalmalarn yl sonuna kadar tamamlanarak bu alanda bölgenin en büyük projesinin hayata geçirilmesi bekleniyor.

kinci Organik Tarm Projesi Yolda

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, meyve bahçeleri ve millet bahçesinde incelemelerde bulundu.

Bu yl içerisinde ikinci bir organik tarm projesini daha hayata geçirmeyi amaçladklarn belirten Bakan Beyolu,ki yl önce ilk organik tarm projemizi halkmzla buluturarak bu alanda Türkiyede bir ilke imza atan belediyeler arasna girdik. Hamd olsun bu yl da meyve ve sebzeler hasat seviyesine geldik. htiyaç sahibi vatandalarmza ikram ediyoruz. Ürünler organik ve oldukça verimli. Allahn milletimize lütfü olan bu kadim topraklarda her ey yetiiyor. Yeter ki üretime önem verelim. Bu konuda halkmza da önce olduk. Bir çok yerde örnekleri çoalmaya balad. Bu yl içerisinde inallah ikinci organik tarm projemizi hayata geçireceiz dedi.

Millet Bahçesi le lçemizin çehresi Deiecek

Bakan Beyolu, çevre Ve ehircilik Bakanl tarafndan yapmna devam edilen millet bahçesinde ise yüklenici firmadan bilgi alarak projenin uyguland alanda incelemelerde bulundu.

Beyolu,Bu yln sonuna kadar ümit ediyorum ki Balar halkmz bölgenin en büyük millet bahçesine kavumu olarak. çalmalar iyi gidiyor. Projede halkmzn hayal ettii her ey var. Balarn çehresi deiecek bu güzel projelerle diye konutu.

Ana Sayfaya Git