Bağlar yeşil kuşağa kavuştu

Bağlar Belediyesi, mevcut parkları yenileyip ilçeye yeni parklar kazandırdı

Haberler 11.05.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sa PEK

DYARBAKIR - AK Partili Diyarbakrn Balar lçe Belediyesi, Yeil Kuak Projeleri kapsamnda son 1 ylda mevcut parklar yenilerken, son olarak çevik Kuvvet ube Müdürlüü bölgesine de park kazandrd.

Balar Belediyesi, son bir ylda Yeil Kuak Projeleri ile dinlenme ve oyun parklar alannda önemli bir baarya imza att. Bakan Hüseyin Beyolunun talimat ile hummal bir çalma yürüten Fen leri Müdürlüü ve Park Bahçeler Müdürlüü ekipleri, 350 bin metre karelik geni alan oluturan parklarn aydnlatma sorununu çözdü, bakm ve onarmn gerçekletirerek vatandalar için huzur alanlar haline getirdi. Mevcut parklarda eskiyen ve bakmsz hale gelen çocuk oyun alanlar yenilenirken, çim bakm ve aaç dikimi gerçekletirildi. Bir yandan mevcut parklarn bakmn gerçekletiren Balar Belediyesi, dier yandan ise yeni parklar kazandrd. Son olarak eski havaliman bölgesinde hizmet veren çevik Kuvvet ube Müdürlüüne kazandrlan botanik görünümlü park, yeil alanlar ve oyun gruplaryla görenleri hayran brakt. Projeleri hazrlanan kütüphaneli ve ku cenneti özellikli iki büyük park projesine de bu yl içinde balanmas bekleniyor.

Balar Belediyesi, son bir ylda ayrca ilçe genelinde binlerce aaç dikip yeil çevre çalmas yaparken, ilçenin birçok yerinde meyve bahçeleri hayata geçirilerek fidanlklar oluturuldu. Meyve ve sebze fideleri geçen yl dikilen Kent çi Organik Tarm Projesi ise devam ediyor.

BÜYÜK PARK VE YEL ALAN PROJELERMZ VAR

Yeil ve yaanlr bir Balar için çaba harcadklarn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, göreve geldikten sonra bu alanda önemli bir yol aldklarn söyledi. Beyolu, 350 bin metre karelik alan kapsayan parklarmzn aydnlatmadan çocuk oyun gruplarna ve yeil alan düzenlemesine kadar eksiklerini giderdik. Yeni parklar kazandrdk. Son olarak milletimizin asayii için özverili bir mücadele ortaya koyan emniyet mensuplarmzn ve ailelerinin yararlanmas için çevik Kuvvet Müdürlüü alanna güzel bir park kazandrdk. Bunun devam olarak ilçemizde ihtiyaç duyulan her yere böyle huzur alanlar kazandrmay amaçlyoruz. ki büyük park projemiz daha var. Kütüphaneli, engelli alanlar bulunan ku cenneti temal parklar. Bununla birlikte binlerce fidan diktik, yeil alanlar oluturduk, meyve bahçeleri yaptk. Her ey yeil ve huzurlu Balar için dedi.

Ana Sayfaya Git