Bağlar'a hayat verecek

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 3 milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi ile en az 10 bin kişiye iş ve istihdam imkanı sağlanarak ilçenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Haberler 15.02.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede birçok ilden büyük olan Diyarbakrn her geçen gün büyüyen ve gelien ilçesi Balara Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Karacada bölgesinde yaklak 3 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak olan Karacada Organize Sanayi Bölgesinde 179u iletmelere dönük sanayi, 43ü donat alan olmak üzere 222 parsel yer alarak en az 10 bin kiinin istihdam edilmesi salanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanl tarafndan 2020 yl yatrm program içerisinde deerlendirilen Karacada OSBde en küçüü 6, en büyüü 28 dönümlük sanayi parselleriyle mesleki ve teknik öretim alan, atk su artma tesisi, otopark, salk tesisi, idari ve sosyal alanlar ile gölet bulunacak.

BALAR, BU PROJE LE SANAY BÖLGES OLACAK

Diyarbakr Vali Yardmcs Ömer Cokunu ziyaret ederek bölgenin ekonomik kalknmas için önem tayan proje hakknda istiarelerde bulunan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bölgenin terörden arndrlarak ekonomik anlamda gelimesi için vermi olduu mücadelenin sonucu olarak bu gibi projelerin hayata geçtiini söyledi. Bakan Beyolu, Cumhurbakanmzn liderliinde ülkemiz ve buna bal olarak bölgemiz dev yatrm hamleleriyle geliiyor. Bir yandan belediyemizin 23 ayda hayata geçirdii alt yap çalmalar ve hizmetler, dier yandan büyük bir müjde olarak kabul ettiimiz Karacada Organize Sanayi Bölgesi. Balar geçmiteki ihmallerden kaynakl olan kabuunu kryor, gelierek gelecee umutla bakyor. Organize sanayi bölgesi Balarmz için ekonomik can damar anlamna geliyor. dedi.

Ana Sayfaya Git