Bağlar'a millet bahçesi startı

Bağlar'a 88 bin metrekarelik alanda yapılacak millet bahçesinin ihalesi yapıldı. Önümüzdeki ay itibariyle ilk kazma vurulacak.

Haberler 20.10.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl Toplu Konut daresi Bakanlnca (TOK) Diyarbakrn Balar ilçesinde 88 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak millet bahçesinin ihalesi yapld.

TOKnin açklamasna göre, hükümetin ikinci 100 günlük icraat program kapsamnda yürütülen millet bahçelerinin çalmalarna devam ediliyor.

88 BN METREKARELK ALAN

Bu kapsamda Diyarbakrn Balar ilçesinde 88 bin metrekarelik alanda yaplacak millet bahçesinin ihalesi gerçekletirildi. Yürüyü ve bisiklet yolu, dinlenme ve çocuk oyun alanlar, piknik alanlar, gezinti yollarnn olaca millet bahçesinde, 1429 aaç ve yeil alan bulunacak. Millet kraathanesinin de olaca millet bahçesinde, vatandalarn ihtiyaç duyaca sosyal donatlar ile meyve bahçeleri de yer alacak.

BALARIN YELLENMES

Öte yandan Diyarbakrn en büyük ilçesi olan Balar, son dönemlerde artan yeil ve doal yaam alanlaryla dikkat çekiyor. lçede belediye bünyesinde 67 park ve 438 bin 346 metrekare alana denk gelen yeil alan bulunurken, bu alanlarn bakm ve yenileme çalmalar Balar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüü tarafndan düzenli olarak gerçekletirilerek vatandalar için steril durumda kalmas salanyor.

Ekiplerin çalmasyla Alipnar ve Körhat parklar ile gül bahçesinin bakmlar yaplarak güzel bir görüntüye kavumas saland. lçenin oksijen deposu olarak bilinen yeil alanlarn korunmas için görevlendirilen ekipler, tahrip edilen ve ypranan oyun gruplarn da onararak çocuklarn hizmetine sunuyor.

PARK VE YEL ALANLAR

Göreve geldikten sonra ilçede bulunan park, bahçe ve yeil alanlarn bakmlarn gerçekletirip yenilediklerini belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, projesini hazrladklar birçok park ve yeil alanlar da en ksa zamanda vatandalarn hizmetine sunmay amaçladklarn kaydetti. Bakan Beyolu, Vatandalarmzn nefes ald, huzur bulduu dinlenme ve yeil alanlarn korunmasna, bunlarn gelitirilmesine büyük önem veriyoruz. Aydnlatma sorunu olan parklarmzn bu sorununu çözüme kavuturarak, bazlarn vatandalarmzn talebine ve ihtiyacna göre çok amaçl hale getirerek yeniledik. Hedefimiz tüm semt ve mahallelerimizi yeil ve doal alanlarla tantrmaktr. Havaalan yolu güzergahnda protokol yolu olarak bilinen yerde 7 bin metrekarelik alanda çok amaçl olarak ina ettiimiz park tamamlanmak üzere. 25 bin 103 metrekare alanda çok amaçl, kültürel özellikli, botanik ve doal iki ku cennet park projesi hazrladk. çinde çocuk oyun alanlar, kafe, yürüyü, gezinti ve dinlenme alanlar bulunan park bu dönemde hayata geçirmeyi planlyoruz. 32 bin 492 metrekare alannda çok amaçl, kültürel özellikli, kütüphaneli park projemiz var. çinde yürüyü, gezinti, dinlenme, piknik alanlar bulunan parkn Baclar Mahallesi Ahmet Kaya Caddesinde yapacaz dedi.

Ana Sayfaya Git