Bağlar’da fiyat alarmı

Bağlar Belediyesi, vatandaşların şikayeti üzerine Ticaret İl Müdürlüğü ile koordineli olarak temel ihtiyaç ürünlerinin satıldığı iş yerlerinde fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

Haberler 24.03.2021 - 02:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ak Partili Balar Belediyesi, vatandalarn ikayeti üzerine zabtalardan oluturduklar ekip ve Ticaret l Müdürlüü koordinesinde temel ihtiyaç ürünlerinin satld i yerlerinde fiyat ve etiket denetimi gerçekletirdi.

FYAT DENETM

Son zamanlarda youn ikayetlere konu olan fahi fiyatlarla ilgili özel çalma Balar Belediyesinden geldi. Ticaret l Müdürlüü ile ibirlii yapan belediyenin zabta ekipleri, temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyat ve etiket denetimi gerçekletirdi. Etiket fiyat ile sat fiyat birbiri ile uyumayan i yerlerine ilgili kanun maddeleri gereince ceza yazlarak halka açk iletmelerde de maske, temizlik ve sosyal mesafe ile ilgili uyarlar yapld.

VATANDA KAYET

Etiket fiyat ile sat fiyatnn farkl olduu tespit edilen i yerlerine ilgili kanun maddeleri gereince yasal ilem uyguland. Frn ve ünlü mamullerin satld iletmelerde fiyatn yan sra gramaj ve kalite kontrolleri de yapld. Denetimler hakknda açklama yapan Bakan Hüseyin Beyolu, vatandan hak ve hukukunu her art ve koulda uygulamak zorunda olduklarn söyledi.

BAKAN TALMATIYLA

Bakan Beyolunun talimatyla yerine getirilen denetimlerde kahvehane, çay bahçesi, dernek, lokal, kuaför ,güzellik merkezi, hamam, sauna, pazar yerleri, restoran, kafe, al veri merkezi, market gibi halka açk i yerlerinde korona virüs tedbirleri kapsamnda hijyen denetimleri gerçekletirildi.

Belediyenin zabta ve ruhsat müdürlüü ekipleri, ayrca bin 700 i yerine yönelik ruhsat denetimi gerçekletirerek eksikleri olan esnafa belediyenin her türlü kolayl saladn dile getirip ilem yapmalar için bilgilendirmede bulundu.

Ana Sayfaya Git