Bağlar’da yol yapım çalışmaları devam ediyor

AK Partili Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, Karacadağ bölgesinde son bir yılda 38 yeni yerleşim yerini karşılayacak şekilde 45 kilometre yeni yol hizmeti kazandırdı. Son olarak Tavşantepe ve Kolludere mahallelerinde vatandaşlar tarafından yeni yapıların inşa edildiği bölgeler kullanışlı yollara kavuşturuldu.

Haberler 10.09.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn en büyük ilçesi olan Balarda 48 mahallenin 37si Karacada bölgesinde yer alyor. Belediye tarafndan son bir ylda kazandrlan yeni yollarla bölgenin çehresi deiti. Vatandalar tarafndan yeni yaplarn ina edildii 38 yerleim yerine 45 kilometreyi bulan yol çalmalar gerçekletirilerek kullanl ve ulam rahatlatan yollar kazandrld. Hafta içi ve hafta sonu dahil olmak üzere bölgede youn olarak yol yapm ve bakm hizmeti gerçekletiren Fen leri Müdürlüü ekiplerinin çalmasyla Tavantepe ve Kolludere mahallelerine yeni stabilize yollar kazandrld. Beton boru ve menfez köprü çalmalaryla geçmi dönemlerde yaanan doal afetlere kar önlemler alnrken, bu bölgelerdeki taziye evleri ve ibadet yerlerinin bakm ve yenileme çalmalar da gerçekletiriliyor.

BALARDA HER KOULDA HALKIN HZMETNDE OLAN BR BELEDYE VAR

Balardaki krsal nüfusun younluklu olarak Karacadada yaadn belirten AK Partili Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ilçe merkezi kadar bu bölgeye de özel önem vererek buna göre hizmet planlamas yaptklarn söyledi. Bakan Beyolu, Göreve geldiimizde buradaki mahalle ve mezralarn çounda yol ve ulam sorunlar vard. Bununla birlikte bu bölgelerde sürekli olarak yeni yerleim yerleri oluuyor, vatandalarmz yeni yaplar ina ediyor. Dolaysyla buralara yeni yollar kazandrmamz gerekiyor. Bu ihtiyaç dorultusunda son bir ylda 38 yerleim yerini kapsamak üzere 45 kilometre yeni yol yaptk. Yol medeniyettir sözünü Balarda gerçee dönütürüyoruz. Bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Her koulda vatandan emrinde ve hizmetinde olan bir belediye var Balarda dedi.

Ana Sayfaya Git