Bağlar'ın gelişen yüzü!

Bağlar İlçe Belediyesi, ilçenin yeni ve gelişen yüzü olarak bilinen Bağcılar Mahallesi protokol yolu bölgesinde vatandaşların talebi üzerine 7 bin metrekarelik alanı kapsayan çok amaçlı park inşa etmeye başladı.

Haberler 06.08.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Diyarbakrn Balar lçe Belediyesi, 127 bin nüfusu ile Türkiyede birçok ilden büyük olan ve son yllarda gösterdii gelime ve yeni yaam alanlar nedeniyle ilçenin yeni yüzü olarak deerlendirilen Baclar Mahallesine birçok özellii barndran park projesiyle yeni nefes alanlar açyor. Bölgenin yeni oksijen deposu olmas beklenen dinlenme park havaalan yolu üzerindeki protokol yolu güzergahnda ina edilmeye baland.

PARK VE DNLENME ALANI

7 bin metrekarelik alan kapsayan parkta dinlenme alanlar, sosyal donatlar, yürüyü yollar ve çocuklar için oyun alanlarnn yan sra yeil alanlar ve çeitli özelliklere sahip aaçlar olacak. 30a yakn farkl aaç türünün monte edilecei park, ayrca engelli vatandalarn yaamn kolaylatracak ekilde ina edilecek.

OKSJEN DEPOSU OLSUN

çevrede bu özelliklere sahip dinlenme alanlar bulunmad için vatandalardan böyle bir talep geldiini belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, bu amaçla modern ve yeil kuak belediyecilik vasflarnn ruhuna uygun proje hazrlayarak çalmalarn startn verdiklerini söyledi. Göreve geldikleri tarihten bu yana Balarn tarihteki misyonu olan yeil alanlar hayata geçirmeye özen gösterdiklerini anlatan Beyolu, lçemiz tarihte ba, bahçe ve yeil alanlaryla biliniyor. çarpk kentleme nedeniyle zamanla kaybolan bu misyonu yeniden kazandrmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Meyve ve sebze bahçeleri oluturduk, önümüzdeki günlerde kent içi tarm uygulamalar adna yeni çalmalarmz olacak. Mevcut parklarmz yeniledik, modern ve kullanl hale getirdik, yeil alanlar ve sosyal donatlarn saysn artrdk. Bu parkmz da önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Bu bölgede böyle bir sosyal ve dinlenme alan olmad için vatandalarmzdan gelen talebi de dikkate alarak projemizi hayata geçirmeye baladk. Vatandalarmzn huzur içinde zaman geçirebilecei bir alan olmakla beraber yeil alanlar ve farkl aaç çeitleriyle de ayn zamanda bölgenin oksijen deposu olacak inallah. Ksa sürede tamamlayarak, hizmetin en iyisini hak eden hemehrilerimizin hizmetine sunacaz. Belediyemiz pandemi sürecine ramen hizmetlerini ve projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu alanda fark oluturan Fen leri Müdürlüümüz ve tüm mesai arkadalarm fedakarca çalmalarndan ötürü tebrik ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git