Bağlar’ın vizyon projesi

AK Partili Bağlar Belediyesi, ilçeye adını veren bağ kültürünü yeniden canlandırmak amacıyla hazırladığı bağ evi projesini hayata geçirmeye başladı.

Haberler 30.04.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Yakn zamana kadar üzüm balar ve bahçeleriyle bilinen ancak zamanla bölgede gerçekleen çarpk kentleme nedeniyle bu özelliini yitiren Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde bu kültür yeni bir vizyon ve proje ile canlandrlyor. Balar Belediyesinin kendi imkanlaryla hazrlad Ba Evi projesi Baclar Mahallesinde hayata geçiriliyor. Projenin çalmalarna balanrken, 35 bin metrekarelik alan kapsayan projede üzüm çeitleri ve bitki türlerinin yan sra çocuk oyun alanlar, dinlenme bölümleri,yürüyü yollar ve salkl yaam ve spor parkurlar yer alyor. Hzla yükselen projenin ksa zamanda tamamlanarak vatandalarn hizmetine sunulmas amaçlanyor.

Bu güzel proje nedeniyle heyecanl ve mutluyuz

Projenin hayata geçirilmesine büyük önem veren Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, çalmalarn yapld alanda incelemelerde bulundu. Projenin Ba Kültürünün yeniden canlandrlmas ve kentin tantmna büyük katk salayacana inandklarnn altn çizen Bakan Beyolu,çocukluumuzda Balarmzda üzüm balar ve bahçeler vard. Bir çocuumuzun bunlarla ilgili anlar var. Göreve geldikten sonra hayal ettiimiz projelerden biri bu proje idi. Nitekim titiz bir çalma ile projemizi hazrlayarak uygulamaya koyduk. Projede sadece üzüm çeitleri ve yöreye özgü bitkiler olmayacak. Vatandalarmza huzur veren sosyal donat alanlar da olacak. Ksa sürede tamamlayp vizyon ve simge proje olarak milletimizin hizmetine sunacaz. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan liderliinde çktmz bu kutlu hizmet yolculuunda Diyarbakrmzn ve Balarmzn geleceine yön verecek olan her proje bizi heyecanlandryor. Allah, milletimize kar bizi mahcup etmesin dedi.

Ana Sayfaya Git