Bahçe sulayan köylü denilmişti

Bahçe sulayan iki köylü olarak algı üretilen iki kişinin, çocukları kaçırarak PKK’ya teslim ettiği ortaya çıktı. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 2 PKK'lıya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Haberler 22.09.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli vekiller ve nsan Haklar Derneinin bahçe sulayan masum köylü olarak göstermeye çalt ancak köylü çocuklar kaçrp PKKya teslim ettii belirlenen iki teröristin yargland mahkemede karar çkt. ki terörist de arlatrlm müebbet hapis cezas ald.

Diyarbakrn Lice lçesinde jandarmadan kaçarken yaral ele geçen Osman ve Mesut Yalavuz adl kuzen olan iki örgüt üyesiyle ilgili HDPli milletvekilleri, çileri Bakanlna Mecliste soru önergesi vererek, Bahçe sulayan iki köylü bölgede operasyon yapan askerlerce taranarak vurulmu ve terörist ilan edilmilerdir diyerek kamuoyu oluturma gayreti içine girmiti. nsan Haklar Dernei de hak ihlalleri raporunda iki kiinin sivil köylü olduklarn ve askerlerce keyfi olarak vurulup terörist ilan edildikleri yönünde alg yaratmaya çalmt. ki sank Ar Ceza Mahkemesinde hakim karsna çkt.

çOCUKLARINI STEYEN ALELER TANIK OLDU

Lice ve Kulp ilçesine bal köylerde ya küçük çocuklar PKKnn da kadrosuna götüren, yol kesip örgüt adna gasp yapan Osman ve Mesut Yalavuzun yarglanmalarna Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Sanklar, suçlamalar kabul etmedi. çocuklar örgüte gönderilen ve halen akbetleri bilinmeyen aileler tank olarak dinlendi. Daa kaçrlan ancak frsatn bulup kaçan H.B, kendisini kaçran kiilerin yüzlerinin pou ile sarl olduunu, bu nedenle sanklar tehis edemeyeceini söyledi.

TEHS ETT: BEN ZNCRLE BOACAKLARDI

Yediemin otopark ileten ve PKKnn gasp ettii araçlar jandarmann talebi üzerine çekici yardmyla kurtarmaya gittii için boynuna zincir dolanp boularak öldürülmekten son anda kurtulan V.D. de madur olarak dinlendi. Lice Kerpiçören Köyünde gasp edilen iki arac çekiciyle getirmem için jandarma beni arad. Köye gittiimde u anda karmda duran Osman Yalavuz at srtnda, Mesut Yalavuz da yaya olarak yanma geldi. Arac durdurup küfretmeye baladlar. Tekme tokat dövdükten sonra yere dütüm. çekicinin arkasndaki iki metrelik zinciri alp boynuma doladlar. Seni burada infaz ederiz dediler. Yalvarp, yakardm ama brakmadlar. Beni öldüreceklerini söylediler. ki çocuk babas olduumu, onlarn hatr için beni brakmalarn ve cahillik ettiimi söyleyip ellerini öptüm. Sonra bana, Buraya 20 bin asker geldi, yine bu araçlar çkaramad. Sen mi çkaracaksn diyerek bir daha geldiim taktirde öldürüleceimi söylediler. Kimlik, telefon, kredi kartm aldlar, aracma da el koydular. Yolda otostop yaptm ve jandarmay aradm. Gelip beni aldlar. Aracm da atee verdiler. kisinden de ikyetçiyim. dedi.

KÜçÜK KIZLARI KAçIRIP ÖRGÜTE VERDLER

Savc mütalaasnda, iki sann da Koçer kod adl Frat Taç ile birlikte 4 kiilik terörist grubun azmettirmesiyle yol kesip iki ayr arac atee verdiklerini, örgüte eleman temin etmek için yöre halk üzerinde bask kurduklarn belirtti. Köylerde ya küçük kz çocuklarndan K.K, G.ç, E.ç, H.B, D.Y, .Yyi kaçrp örgüte teslim ettikleri ifade edildi. ki teröristin ayrca bölgede çobanlk yapan ya küçük köylü çocuklar da kaçrp PKKya teslim ettikleri belirlendi.

YARALI HALDE AAç KOVUUNDA YAKALANDI

Mahkeme sanklarn PKK adna bölge halk üzerinde bask kurduklarn, silahl teröristlerle hareket ettiklerini, Osman Yalavuzun jandarmadan kaçarken uyar ateiyle yaralanmasna ramen teslim olmayp bir aaç kovuunda gizlenirken yakalandn belirtti. Mesut Yalavuzun da yaral olarak jandarmadan kaçt, bir gün sonra babas tarafndan Jandarmaya teslim edildii kaydedildi. Sanklarn kullandklar telefonlarn geriye dönük HTS analizlerinin harita üzerinden incelendii ve telefonlarn araçlarn yakld, olay yerinden sinyal verdii ifade edildi. Savunmalarnn suçtan kurtulmaya yönelik olduu için itibar edilmediine dikkat çeken mahkeme Osman ve Mesut Yalavuzu Devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak suçundan arlatrlm müebbet hapisle cezalandrd.

Sanklar araç yakma, adam kaçrma ve gasp suçlarndan da ayrca 27er yl hapisle cezalandrld.

Ana Sayfaya Git