Bakan Kirişci, DÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, üniversiteden mezun olan gençlerin başarısının memleketin başarısı olacağını belirterek, "Gençlerimize güveniyoruz. Bizim geleceğimiz gençlerimizdir." dedi.

Haberler 11.06.2022 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Kirici, Diyarbakr Valiliini ziyaret ederek, Vali Ali hsan Su ile görütü.

Daha sonra merkez Sur ilçesindeki Kurunlu Camisinde cuma namazn klan Kirici, Dicle Üniversitesi (DÜ) 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Törenine katld.

Kirici, törende yapt konumada, örencilerin arasndaki ilikilerin bitmediini, aksine henüz yeni baladn ifade ederek, beeri bir varlk olan insann mutlaka bir çevre ve network içerisinde olmas gerektiini söyledi.

Bu networkun esasn da üniversitedeki sra ve okul arkadalnn oluturduunu kaydeden Kirici, kültürü, medeniyeti, kendine has kimliinin varlndan her zaman iftihar ettikleri Dicle Üniversitesinden mezun olacaklarn ve halen eitimleri devam edenlerin bunu çok iyi deerlendirmesi ve idrakinde olmasn arzu ettiini dile getirdi.

Bakan Kirici, öyle devam etti:

Buradaki birlie, beraberlie sürekli vurgu yapmalarn ve buradaki arkadalklarna kymet vermelerini isterim. çünkü üniversitedeki o samimi arkadalklar ve kardelikler, bize hayatta atacamz birtakm admlar noktasnda balangç olacak unsurlardr. Rektörümüz, üniversitemizde 1500 civar uluslararas statüde misafir örencilerimizin olduunu söyledi. Mezun olan kardelerimize ve halen eitimlerini sürdüren kardelerimize bu misafir örencilerimizle daha sk ilikide olmalarn, kendilerine bundan sonraki yaamlarnda önemli bir yol açc, rehberlik hizmeti salayc bir imkan olduunu buradan belirtmek isterim.

Her diploma töreninde buruk bir sevinç yaadn aktaran Kirici, 1982de fakülte ikincisi olarak çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarm Makinalar Bölümünden mezun olduu halde o günkü artlar gerei önce çrak, sonra kalfa statüsünde oto tamircisinde çaltn anlatt.

DAHA BAARILI OLMALARINI ONLARDAN STRHAM EDYORUM

Ustasnn tam da o günlerde bir kalfann eksiklii nedeniyle kendisine ihtiyacn olduunu söylediini belirten Kirici, konumasn öyle sürdürdü:

Ustaya, Bizim böyle bir diploma törenimiz var. diyemedim. Diplomam ve fakülte 2ncisi olduum belgemi daha sonra aldm. Ama pes etmedik. Hayat hep inileriyle ve çklaryla uzun bir yol. Bu yolda bugün diploma alp yeni bir balangca imza atacak tüm kardelerimize ve evlatlarmza sonsuz baarlar diliyorum. Aabeyler ve ablalarnn önüne geçmeleri ve daha baarl olmalarn, daha büyük gayret göstermelerini onlardan istirham ediyorum. Bu kardelerimizi yetitiren, bütün imkanlarn bu evlatlar için seferber eden anne ve babalarn yürekten tebrik ediyorum. yi ki varlar. Bütün bu kardelerimizin inallah sevinci memleketimizin sevinci olacak. Baarlar memleketimizin baars olacak. Gençlerimize güveniyoruz. Bizim geleceimiz gençlerimizdir.

Konumalarn ardndan Bakan Kirici ile Vali Su, bölümlerini dereceyle bitiren örencilere plaket verdi. Törene, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah çiftçi, akademisyenler, örenciler ve aileleri katld.

Ana Sayfaya Git