Bakım kerkezi

Diyarbakır'da özel gereksinimli çocuklar için açılan bakım merkezi aileleri sevindirdi

Haberler 24.05.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince hizmete açlan Gündüzlü Bakm Merkezi Mola Evi, özel gereksinimli çocuklar sosyal aktivitelerle bulutururken, ebeveynlerinin de günlük yaamn kolaylatrd.

Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca, özel gereksinimli bireylere sahip ve onlara sürekli bakm vermekle yükümlü ebeveynlerin sosyal hayata katlmn salamak, salk kurumlarnda, dier kamu kurumlarndaki i ve ilemlerini yürütmeleri amacyla Yeniehir ehitlik Mahallesinde kurulan Gündüzlü Bakm Merkezi Mola Evi, 59 aileye hizmet veriyor.

Ebeveynlerin özel çocuklarn brakp gönül rahatlyla ilerini ve ihtiyaçlarn görmeleri amacyla kurulan mola evinde, çocuklarn güzel vakit geçirmesi için her türlü imkan bulunuyor.

Mola evinde özel gereksinimli çocuklarn uzmanlar eliinde yararlanabilecekleri spor salonu, müzik odas, eitim ve oyun odalar bulunuyor.

Özel gereksinimli çocuklara kiisel bakm hizmetlerinin de ücretsiz verildii mola evinde, hem engelli bireyler hem de ebeveynleri için psiko-sosyal ve danmanlk hizmetleri verecek uzman psikolog da bulunuyor.

- çocuklarm toplum içine çkmaya balad

Özel gereksinimli 3 çocuu bulunan Gülizar Slndr, çocuklarn mola evinden önce rehabilitasyon merkezleri ve okula götürdüünü ama çocuklarn topluma uyum salayamamas nedeniyle çok zorlandn söyledi.

çocuklarn Mola Evine kaydettikten sonra hayatlarnda büyük bir deiim yaandn ifade eden Slndr, çocuklarm toplum içine çkmaya balad. Kendilerini ifade edebiliyorlar. Sosyal aktivitelere katlyorlar, arkada ortamlar olutu. çocuklarm u anda öreniyor ve her eyi anlatyor. dedi.

Slndr, çocuklarnn Mola Evinde okuma yazma örendiini, spor yaptn, iletiim kurmaya baladn anlatarak, bu hizmetin sunulmasnda emei bulunan herkese teekkür etti.

Leyla Bozkurt da otizmli çocuunun Diyarbakrda Mola Evinden hizmet alabilmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Günlük hayatta birçok zorlukla karlatklarn belirten Bozkurt, Buras bizim için çok büyük bir kolaylk oldu. Örnein hastaneye gitmem gerekse dier çocuklar evde brakabilirim ya da komuya emanet edebilirim ama otizmli çocuumu kimseye emanet edemiyorum. Bu bizim için bir hayaldi. u anda iim çkt m ya da çocuun skld m arayp getiriyorum. Eitimciler çok güzel ilgileniyorlar ve her türlü sosyal aktiviteyi burada gerçekletiriyorlar. Her ey bir yana gönlüm çok rahat. Ablama bile brakamayacam çocuumu gönlüm çok rahat bir ekilde buraya brakabiliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git