Bal üreticisine Bal gibi destek

Diyarbakır’da modern arıcılığın geliştirilmesi amacıyla bal üreticilerine “bal gibi destekle” ekipman desteği sağlandı.

Haberler 08.06.2022 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Remzi ET/Ahmet DEMR

DYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, modern arcln gelitirilmesi amacyla bal üreticilerine ekipman desteinde bulundu.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, modern arcln gelitirilmesi amacyla bal üreticilerine ekipman desteinde bulundu. Diyarbakr Valisi Ali hsan Su, Büyükehir Belediyesi Ali Emiri Toplant Salonunda gerçekleen programda, kentin tarm ve hayvanclkta önemli bir konuma sahip olduunu söyledi. Kentin arclk için uygun koullara sahip olduunu belirten Vali Su, limiz arclk açsndan çok önemli bir potansiyele sahip, gerçekten çok zengin bir floraya sahip. Bu anlamda da arclar için hakikaten ilimiz, hem iklimi hem floras bakmndan bulunmaz bir mekan dedi.

MODERN ARICILIK

ehrin arclk potansiyelini arttrmay hedeflediklerini aktaran Vali Su, limizde kovan varln artrma, kovandan elde ettiimiz bal miktarn arttrmak. Bunlar gerçekletirirsek nallah çok daha üst seviyelere ilimiz, ülkemiz baznda yükselmi olacaz. Bu tabi vatandalarmz açsndan çok deerli bal üreticileri açsndan da. Hem maliyeti az, ama kar da yüksek. Ne kadar çok üretirsek ifal bir de üretim bir besin maddesini gerçekletirmi oluyoruz diye konutu.

BAL GB DESTEK

Kentin bal çeitlii açsndan zengin olduuna dikkat çeken Vali Su, çiçek balnn yerin yannda sütleen bal, üçgül bal, kara kovan, sar, diken, Topba dikeni, geven, keklik, bal gibi ilimizde birçok çeit bal da üretiliyor. Büyükehir Belediyesi, Tarm Bakanl, Valilik olarak belediyenin yapt hizmetle ilgili söylüyorum. Biz, 2021 ylnda yine bal üreticilerine sam çadrndan dinlendirme kazanna, sr alma teknesi tezgahndan bal sama makinesine kadar birçok konuda üreticilerimize bal üreten kardelerimize destek saladk. Bugün de çok önemli bir destei bu bal üreten kardelerimize yapm olacaz. Büyükehir Belediyesi olarak 1000 kovan, 500 maske, 500 eldiven, 500 körük ve 500 kilogram petek desteini ar üreticilerine verdik. nanyorum ki, bunlarla beraber sizler de daha çok çalarak üretimimizi daha da fazla hale getirmi olacaz eklinde konutu. .

Tarm Bakanl, Valilik ve Büyükehir Belediyesi ile arclara yönelik ortaklaa çalmalar yürüttüklerini anmsatan Vali Su, arclk eitimi programndan son 4 ylda 200 kiinin faydalandn aktard.

hracatlar yapacaz

Arclk eitimi almak isteyen vatandalarn Tarm Müdürlüüne müracaat bavurmas gerektiini belirten Vali Su, konumasn öyle tamamlad:

Bu önemli bir konu dediim gibi hem ne kadar çok üretirsek o kadar çok insanmz daha fazla bal yeme, bu ifal besinden istifade etme imkanna sahip olacak, hem de üreticilerimiz daha fazla kazanacak. Ülkemizin refah daha fazla artacak. Bu anlamda ihracatlar yapacaz. Yani her anlamda ilimizin, ülkemizin kalknmasna, gelimesine önemli bir katk salam olacaz.

Diyarbakr Ar Yetitiricilii Birlii Bakan Fahri Saylakn konumasnn ardndan program, malzeme datmyla sona erdi.

Ana Sayfaya Git