Balık adamlar temizlik işinde

Diyarbakırlılara sağlıklı ve kaliteli içme suyunu ulaştırmak için son teknolojik ekipman ile alanında uzman personeli görevlendiren DİSKİ Genel Müdürlüğü, ulaşmada zorluk yaşadığı yerler için alternatif çözümler üretiyor.

Haberler 16.11.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, Diyarbakrllara ucuz, salkl ve kaliteli içme suyu temin etmek amacyla çalmalarn sürdürüyor. DSK, içme suyunun kalitesini artrmak için görevlendirdii balk adamlar, Ergani ilçesine su temin eden Dicle Barajnda bulunan pompa istasyonunun su alma yapsnn bakm ve temizliini yapt. Tam teçhizatl balk adamlar, suyun altna inerek pompa istasyonunun temizliini ve krepin aznn kontrolünü salad.

Su alma yaps pompa istasyonunun uç ksmnda krepinin d yüzeyinde bulunan zebra midyeler, kalker-kireçlenme gibi tkanmaya sebebiyet verecek tüm malzemeler çkarlarak temizlik ilemi yapld.

7 GÜN 24 SAAT çALIMA YÜRÜTÜYORUZ

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, en temel ihtiyaç olan içme suyunu temin edip Diyarbakrllarn hizmetine sunmak için mesai gözetmeksizin 7 gün 24 saat çalma yürüttüklerini söyledi. En temel ilkelerinin vatandalara temiz ve salkl içme suyunu ulatrmak olduunun altn çizen Tuti, bu anlamda DSKnin Diyarbakr için oldukça önemli bir kurum olduunu ve kar amac gütmediini ifade etti.

çEMEDEN çLEBLR SU SALAMAK

Tuti, amaçlarnn Diyarbakra kesintisiz çemeden içilebilir su salamak olduunu söyleyerek, Sahada çalan arkadalarmz, ulamakta güçlük çektikleri Ergani ilçemize su salayan pompa istasyonunu balk adamlar görevlendirerek bakm ve temizlik ilemini gerçekletirdi. Balk adamlar marifetiyle yaplan çalma sayesinde su haznesinden daha salkl ve yeterli su alnmas saland. Amacmz tüm Diyarbakra kesintisiz çemeden içilebilir su salamaktr. Bu özen ve çabayla projeler gelitiriyoruz eklinde konutu.

DSKnin kentin geleceini düünerek önemli yatrmlara imza attna dikkat çeken Tuti, yer alt ve mevcut su kaynaklarn korumak için de çeitli üniversitelerin önemli akademisyenleriyle çaltklarn dile getirdi. Tuti, sadece mevcut var olan su kaynaklaryla ilgilenmediklerini bunlar korumak ve suyun kalitesini üst seviyelerde tutmak için sürekli bir çabann içinde olduklarn aktard.

Ana Sayfaya Git