Balkondaki çamaşırlar hayatını kurtardı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde evde tek başına uyuyan Nurgül Bakıcı (18), evlerinde çıkan ve her yanı saran yangından dolayı çıkan sesleri yağmur sanıp balkondaki çamaşırları almak için kalkınca feci şekilde yanmaktan kurtuldu. Şimdi akrabalarının yanında kalan ve bütün eşyaları kullanılamaz hale gelen Bakıcı ailesi yardım bekliyor.

Haberler 09.10.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesi Muradiye Mahallesi 166. Sokakta ikamet eden 9 çocuklu Bakc ailesinin evinde geçtiimiz günlerde yangn çkt. O srada evde tek bana olan ve uyuyan 18 yandaki Nurgül Bakc yangndan dolay çkan sesler üzerine uyand. Sesleri yamur sanan ve tekrar uyumaya çalan Bakcnn aklna, balkonda çamar olabilecei geldi. çamarlar slanmasn diye yatandan kalkan Bakc, kapy açnca gördüü manzara karsnda oke oldu. Her yan saran alevlerden dolay ksa süreli ok yaayan Bakc, son anda kendini dar atarak feci ekilde yanmaktan kurtuldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye, yangn söndürürken, Bakc ailesini bütün eyalar kullanlamaz hale geldi. imdi akrabalarnn yannda kalan ve asgari ücretle geçinmeye çalan aile yardm bekliyor.

lk bata yamur sandm

Üniversite snavlarna hazrlanan Nurgül Bakc, önceki gece geç saatlere kadar ders çaltn ve o yüzden erken uyanamadn belirterek, Ses geldi. Uyku sersemiydim, yamur sandm ilk bata. Bam kaldrdm sonra tekrar uyumaya çaltm. Sonra balkonda çamar olabileceini düündüm. Onlar alaym dedim. Kapy açmamla her tarafn alev alev yandn gördüm. O an oktaydm baya bir bekledim. Odadan odaya kaçmaya baladm. En son dar çkmay baardm. Balkonda bardm kimse sesimi duymad. Sokaa attm kendimi. Sonra babamlara haber verdim, itfaiyeye haber verdim. Ne oldu ne bitti anlamadm. Ev bize ait ve 9 kardeiz. Biz hepimiz burada kalyorduk. Buras da elimizden gitti. Zaten hiçbir eyamz kalmad. nemiz, yemeimiz, her eyimiz yand. Bir dahaki ka hazrlmz bile vard onlar yand. Kyafetlerimiz yand. Öyle kaldk ortada. Yardm istiyoruz dedi.

Akrabalarna sndlar

Muradiye Mahallesi Muhtar Dilek Demir de, Elektrikten çkan bir yangn sonucu vatandamz madur olmutur. Evleri tamamen yanm. Bütün eyalar yanm. uanda açkta kalmlar. Akrabalara snmlar. Acilen ailenin giderlerinin karlanmas için bütün duyarl vatandalarmzdan rica ediyoruz. Lütfen elbirliiyle yardmlarna koalm lütfen diye konutu.

Ana Sayfaya Git