Baraj kapakları açıldı, piknik yapan 70 kişi mahsur kaldı

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde piknik yaparken baraj kapaklarının açılması sonucu suların yükselmesiyle mahsur kalan 70 kişi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı su altı arama ve kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haberler 16.08.2019 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgilere göre, vatandalarn piknik için gittii Dicle Nehri kysnda, baraj kapaklarnn açlmasyla su seviyesi birden yükseldi. Sularn yükselmesi sonucu alanda piknik yapan 70 vatanda mahsur kald. Ailelerin yetkililere haber vermesiyle Diyarbakr Büyükehir Belediyesine bal su alt arama ve kurtarma ekipleri botlarla mahsur kalan 70 vatanda bulunduklar yerden alarak güvenli bir ekilde kyya çkard. Mahsur kalanlara güvenlik amacyla can yelekleri giydirilirken, aile fertleri ekiplere teekkür etti.

Piknik için gelen vatandalardan Ali Kartal, ailelerin piknik yapmak için bölgeye geldiklerini baraj kapann açlmas sonucu sularn yükselmesi ile mahsur kaldklarn söyledi. Kartal, Buraya gelenlerin çok dikkatli olmalar gerekiyor. Uyarlar yaplyor fakat kapaklarn açlacan tahmin etmedik. Uyarlarn dikkate alnmas gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git