Baraj Yapımına Protesto

HDP Silvan ilçe binasında bir araya gelen HDP ve DBP'li grup, basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını HDP İlçe Eşbaşkanı Akkan Başaran okudu. Başaran, "Herkes şunu çok iyi bilmeli ki bu yapılmaya çalışılan HES’ler masum değildir. Her şeyden önce bizim sağlımızı yok edecektir.

Haberler 01.05.2015 - 11:15 Son Güncelleme : 01.05.2015 - 11:15

HDP Silvan ilçe binasında bir araya gelen HDP ve DBPli grup, basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını HDP İlçe Eşbaşkanı Akkan Başaran okudu. Başaran, Herkes şunu çok iyi bilmeli ki bu yapılmaya çalışılan HESler masum değildir. Her şeyden önce bizim sağlımızı yok edecektir.

HDPLİLERİN DESTEĞİYLE

Yapılmakta olan HES ve barajlar ekosistemi bozacak, canlıların yaşam ve geçiş noktalarını ortadan kaldıracaktır. Solunum yoluyla Akciğer kanseri, kadınlarda ölü doğum ve düşük yapmalar yaygınlaşacak aynı zamanda bitki örtüsü ve tüm sular içilmeyecek duruma gelecektir. Kürdistan ve Anadoluda bulunan HESlerle ülkenin enerji ihtiyacının sadece yüzde 7si karşılanmaktadır. Bu talan politikalarına karşı, kalekollara karşı, HESlere karşı IŞİD çetelerine karşı birlik olma zamanıdır, birlik olmak bizleri zafere götürür dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır