Barajı yapımı hızlandı!

PKK'ya yönelik yürütülen etkin mücadele sayesinde Silvan Barajı'nın yapımı hızlandı.

Haberler 06.09.2017 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yöre halknn kalknmasna büyük katk sunacak olan ve Güneydou Anadolu Projesinin önemli ayaklarndan biri olan Silvan Barajnn tamamlanarak hizmete açlmasn akamete uratmaya yönelik PKKllarn bir dizi saldrlarna ramen çalmalar sürerken, son dönemde terörle mücadeledeki youn çaba sayesinde barajn inas hz kazand.

Silvan Projesinin kilit tesisi olan 175,5 metre yükseklii ile Atatürk Barajndan sonra en büyük sulama baraj olma özelliini tayan Silvan Barajnn en ksa sürede tamamlanmas için gece gündüz hummal çalma yürütülüyor.

Baraj yapmnda yaanan hzlanma yöre halkn sevindirirken, terör saldrlar dolaysyla yapmnda 2 yl gecikme yaanan barajn 2019 yl sonunda tamamlanmas hedefleniyor. 6,5 milyar liraya mal olacak Silvan Projesinin, ülke ekonomisine ylda 1,2 milyar lira katk salayacak.

- 305 bin kiiye istihdam salayacak

DS 10. Bölge Müdürü Murat Dadeviren, Silvan Projesinin bütünüyle bir kalknma projesi, bir devlet yatrm olduunu söyledi.

Silvan Barajnn 175,5 metre yüksekliinde, ön yüzü beton, kaya dolgu snfnda Avrupann en yüksek baraj olma özelliini tadna dikkati çeken Dadeviren, baraj rezervuarda 7 milyar 300 metreküp suyun depo edileceini kaydetti.

Silvan, Pamukçay, Ambar, Kuruçay, Balar, Kbrs, Karacalar ve Bulakldere barajlarnn tamamlanmasyla bölgeye sunulacak katkya deinen Dadeviren, Ovada 2 milyon 350 dekar tarm arazisi suya kavuacak. Ylda, 2017 fiyatlaryla 1.2 milyar lira net gelir art salanm olacak, 305 bin kiiye de istihdam salayacak. ifadelerini kulland.

çalmalarla ilgili büyük destek gördüklerini dile getiren Dadeviren, Bata Sayn Cumhurbakanmz ve Babakanmz olmak üzere Orman ve Su leri Bakanmz ve valimizden çok büyük destek görmekteyiz. diye konutu.

- Güvenli ortamda çalma yürütülüyor

Terörle mücadeledeki baarnn baraj yapmna büyük katk yaptn aktaran Dadeviren, Güvenlik boyutu ile ilgili skntlarmz söz konusu deil. antiye sahasnda ve bölgede çok iyi güvenlik alnm durumda. dedi.

antiye bölgesinde hem çalanlarn güvenli bir ekilde çalma ortam bulmas hem de malzeme nakilleri bütün bu araçlarn geli gidilerinde sknt yaamamaktayz. Güvenlikle ilgili endielerin ortadan kalkm olmasnda güvenlik güçlerinin büyük gayreti var. Terörle mücadeledeki baar çalma hzmzn yüzde 100 arttrd. diyen Dadeviren, huzur içerisinde çalmalar hzla sürdürdüklerini aktard.

Barajdaki fiziki gerçeklemenin yüzde 52ye ulatna iaret eden Dadeviren, 8,5 milyar metreküp gövde dolgusunun yaklak 1 milyar 300 bin metreküplük ksmn tamamlam durumdayz. Yl sonu hedefimiz 3,5 milyar metreküp gövde dolgusunu tamamlamak olacak. Hedefimiz 2019 ylnn sonunda barajmzn gövdesini tamamlamaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git