Baran anıldı

Diyarbakır'da iki yıl önce evinden çıktığı esnada PKK militanları tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran mezarı başında anıldı.

Haberler 10.06.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehitler Kervan Platformunca 9 Haziran 2015te evinden çkt esnada öldürülen Baran için merkez Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlndaki programda Kuran- Kerimin okundu, Barann hayatndan kesitler aktarld, dua edildi.

ehitler Kervan Platformu Bakan Ömer çelik, burada yapt konumada, Müslümanlarn çalmasnn birer nur ve k olduunu, yarasalarn ktan rahatsz olduu gibi bu bedbaht insanlarn da Müslümanlarn gayretli çalmalarndan rahatszlk duyduunu söyledi.

çelik, Bir dava uruna ölen insann yücelii kadri ve kymeti o davann yüceliinden, kymetinden gelir. Onlar tarihinden asla ders almam, beyinleri ve akl melekeleri dumura uramtr. Habilden bugüne kadar, Kabiller hep katliam ve cinayetler ilediler ama Habillerin kutlu davasn asla söndüremediler. eklinde konutu.

PARAN ANILDI

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Ylmaz da gazetecilere yapt açklamada, Barann slami mücadele verdii için PKK tarafndan hedef seçildiini belirtti.

Ylmaz, konumasn öyle sürdürdü:

Hak davasn slami toplumda yaanr klma mücadelesini veren kardelerimize tüm insanmzn sahip çkmas lazm. Eer kendini bilmeyenlere, halkn maslahatn düünmeyenlere frsat verilirse onlar da bu frsat halka zulüm ederek kullanrlar. Gücünü ve silahn halka dorultup Müslümanlar katletmeye giriirler. Islaha deil ifsada sebep olurlar. Toplumun slah için çalanlara ve halkn maslahatn gözetenlere, gençlerin geleceini düünüp onlar muttaki birer Müslüman yapmak için uraanlara destek olmalar gerekir.

Programa, HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Vedat Turgut, HÜDA PAR l Bakan eyhmus Tanrkulu ile sivil toplum kurulular temsilcileri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git