Barış bölgeye örnek olsun

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen "Bu barışın sağlanmasının Diyarbakır'a ve bölgeye örnek olmasını diliyorum"

Haberler 22.05.2021 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde, 16 yandaki bir çocuun öldüü, 2 kiinin yaraland kavga nedeniyle 4 yl önce komu iki aile arasnda balayan husumet ilçedeki kanaat önderlerinin giriimiyle sona erdi.

lçede 2017 ylnda çocuklar arasnda çkan tartmaya dier aile bireylerinin de katlmas sonucu 16 yandaki Ferhat Yldzn hayatn kaybettii, 2 kiinin yaraland kavga nedeniyle aralarnda husumet balayan Kaymaz ve Yldz aileleri, Bismil Kanaat Önderleri Dernei Bar Komisyonu üyelerinin giriimiyle bart.

lçe Müftülüü Konferans Salonunda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun ekilde düzenlenen törende Kuran- Kerim okundu.

BU BARIIN ÖRNEK OLMASINI DLYORUM

Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hamza Türkmen, törende yapt konumada, giriimler sonucu barmay kabul eden iki aile fertlerine teekkür etti.

Türkmen, birlik ve beraberliin önemine iaret ederek, Bartklarndan dolay Yldz ve Kaymaz ailesini tebrik ediyorum. Bu barn salanmasnn Diyarbakra ve bölgeye örnek olmasn diliyorum. Bütün kinimizi, dümanlmz geride brakp, ortak noktalarda buluabiliriz. Bu barta emei geçen Bismil Kanaat Önderleri Dernei Bar Komisyonu üyeleri Ali Bilmez, Ömer çaln, Nufer en, Mehmet Erdem ve Edip Öztürkü de tebrik ediyorum. diye konutu.

lçe Müftüsü Ahmet Durmu da iki aile arasnda barn salanmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirerek hem ailelere hem de bu barn salanmasnda emei geçenlere teekkür etti.

Bismil Kanaat Önderleri Dernei Bakan Hasan Vural ise büyük çaba sarf ederek aileler arasndaki husumeti son erdirdiklerini belirtti.

Vural, Bu hizmetleri yaparak hem devletimize hem bölgemize hem insanlarmza faydal olmak istiyoruz. dedi.

Bismil Kanaat Önderleri Dernei Bar Komisyonu ve HÜDA PAR lçe Bakan Ali Bilmez, hayrl bir ie vesile olduklarn ifade ederek, iki aile arasnda yllar önce balayan bir olayn sulh ile neticelendiini aktard.

lçe Müftüsü Durmuun okuduu duann ardndan aile bireyleri Kuran- Kerimin altndan geçerek, bar yemini etti.

Törene, lçe Jandarma Komutan Binba smail Sert, AK Parti lçe Bakan Veysel Yamur, kanaat önderleri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git