Barış Mitingi 4 Eylül'de!

Diyarbakır’da 4 Eylül’de Barış Mitingi organize edileceği öğrenildi.

Haberler 01.09.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1 Eylül Dünya Bar Günü nedeniyle 4 Eylülde Diyarbakrn stasyon Meydannda Bar Mitingi düzenleyecek. imdi Bar Haykrma Zaman! sloganyla organize edilen miting, saat 14.00da balayacak. Mitinge Halklarn Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katlaca bildirildi. Miting için merkez ve krsal ilçelerde balatlan çalmalar kapsamnda broürler datlarak, vatandalar mitinge davet ediliyor.

SES VERLMEL

Birleik Tamaclk Sendikas (BTS) Diyarbakr ube Ebakan ve Miting Tertip Komitesi üyesi Süleyman Bozkurt, bara bu süreçte daha anlaml ve daha güçlü bir ekilde ses verilmesi gerektiini belirterek, Annelerin, gençlerin, çocuklarn, bu süreçte sokaklara inerek bir bayram cokusuyla stasyon Meydannda bu mitinge ses vermeleri gerekiyor. Eer gerçek anlamda bar haykrlarak, yüksek bir tonda ses verilirse bu topraklara barn geleceini umut ediyoruz dedi.

çÖZÜM MASASI

Yaanan süreçlerden kaynakl bara her geçen gün daha çok ihtiyaç duyduklarn ifade eden Bozkurt, Temelde, siyasi iktidarlarn, siyas partilerin çatma kültüründen çok; bar ve uzlama dilini, sorunlar masann etrafnda oturup çözmemin daha anlaml olduunu düünüyoruz. çünkü masann etrafnda oturup gelitirilen bir çözüm, Ortadou halklar için de gelecekte büyük bir anlam ve bir yaamn filizlenmesi anlamna gelmektedir ifadelerini kulland.

HALKIN TALEB

Halkn temel taleplerinin sorunlarn çatmasz ortamda masa üzerinde çözülmesi olduunu dile getiren Bozkurt, öyle konutu: Halk, giden her bir cann topraa yaslanan her bir bedenin bu halklarn canlarndan gittii bilincinde. Bir çocuun doup büyütülmesi ve hiç yoktan topraa yaslandrlmasn hiç kimse istemez. nsanlarn temel talebi sorunlarn müzakere, diyalog ve karlkl empatiyle çözülmesidir.

SOKAK SOKAK ANLATILACAK

Miting nedeniyle Diyarbakr Valiliine bavuru yaptklarn ve sonucunu beklediklerini kaydeden Bozkurt, tüm kurumlar ziyaret edip broür ve afi çalmalar yapacaklarn ifade ederek, Sokak sokak, kahve kahve, kafe kafe gezip barn ne kadar önemli olduunu insanlara anlatacaz dedi.

HERKES BEKLYORUZ

Mitinge katlm çarsnda bulunan Bozkurt, imdi bir eyler yapmak isteyen ve gelecee umutla bakmak isteyen tüm kesimleri, bir bayram cokusuyla 4 Eylülde stasyon Meydanna bekliyoruz diye belirtti.

Ana Sayfaya Git