“Barışın polisi” Surlu çocukların yüreğine dokundu

Şair ve müzisyen kimliğiyle tanınıp, yaptığı sanat eserleriyle dikkat çeken “Barışın polisi” lakaplı Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çocukların yüreklerine dokundu. İlçedeki 100 çocuğa bayramlık kıyafet dağıtan Sula, "Her çocuk bir dünya, onlar ülkemizin ve dünyanın yarınları" dedi.

Haberler 27.05.2018 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

air ve müzisyen kimliiyle tannp, yapt sanat eserleriyle dikkat çeken Barn polisi lakapl Polis Bamüfettii Ahmet Sula, Diyarbakrn Sur ilçesindeki çocuklarn yüreklerine dokundu. Sula, Surlu 100 çocua bayramlk elbise datt. Ziya Gökalp Ortaokulunda yaplan datma, Sur Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Abdullah çiftçi, lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak, okul yöneticileri, çocuklar ve veliler katld. Burada çocuklarla sohbet eden Sula, onlara önce öütler verdi, sonra da bayramlklarn datt. Hediyelerini alan çocuklarn mutluluklar yüzlerinden okundu.

Bu mücadeleden galip geleceiz

Örencilere hitaben konuan Sula, 14 yandan bu yana polis olarak terörle mücadele ettiini belirtti. Buna halen de devam ettiini anlatan Sula, Bizim devletimizin terörle mücadeledeki anlay ksa ve öz; terör terördür diyor hangi örgüt olursa olsun. Allah bu milleti seviyor, bize yardm ediyor ve biz de bu mücadeleden galip geleceiz. Bu çok yönlü bir ey tabi sadece silahl mücadele deil ayn zamanda ite bu çocuklarn kalbine ulamakla ilgili. O yüzden de Allah bu kardeinize bir de sanat nimeti vermi. Ben de bunun zekatn vereyim diye Anadoluda, bu tur da ite Diyarbakrdan balayp, Mardin, rnak, Siirt, Batman gezdikten sonra tekrar Diyarbakra geldim. Böyle bir turnemiz oldu. 7 bin gencimize ulamaya çaltk. Burada bir i adam büyüümüz bu projemizden çok etkilendi. Katk sunmak istediini söyledi. Biz de, Allah raz olsun dedik, isminin de açklanmasn istemedi. Benim için en önemli kesim, büyüklerden af ve anlay dilerim ki, u çocuklar ve gençlerdir. çünkü bizler geldik yolun yarsn geçtik ve gidiyoruz dedi.

nsanla örnek bir milletiz

çocuklarn Türkiyenin ve dünyann yarnlar olduunu anlatan Sula, Her çocuk bir dünya. Picasso der ki, Her çocuk sanatç doar i sanatç kalmasnda. Bu rütbelere, bu yaa ramen ben içindeki çocuu yaatan birisiyim. Onlar çok seviyorum. O yüzden de inallah onlar sevindirirsek, mutlu edersek onlar biz büyükler gibi deil onlar kalpleriyle konuuyor ya biz rol yapabiliyoruz onlar yapmyor. te onlara temas edersek inallah u bayram öncesinden onlarn sevinci bütün insanln sevinci gibidir. Bu duygularla buraya geldik. nallah bu mücadelemiz her alanda devam edecek. Bir siyasetçi, bürokrat deilim sanatç kiiliiyle buradaym. Kimin kapsn çalsam bir a, bir su ikram edildiini gördüm. Bizde bu medeniyet, bu ahlak, bu kültür tekrar yeerecek, büyüyecek. Biz insanla örnek bir milletiz diye konutu.

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi ise, Ramazan aynn bütün güzellikleriyle yaadmz bir dönem olduunu ve çocuklar sevindirmek istediklerini belirtti. Bütün gayret ve uran çocuklar için olduunu kaydeden çiftçi, Bütün gayretimiz, çabamz bu güzel çocuklara daha güzel bir dünya brakmak için. Belki bu küçük bir hediye ama çocuklarn hayatnda önemli bir nokta tekil edeceini düünüyorum. Zaman zaman geleceiz hatrn soracaz, beraber olacaz, çocuklarmzn gelecei için neler yapabiliriz beraber deerlendireceiz. Huzur dolu bir dünyada bu çocuklara güzel bir gelecek temin edeceiz inallah ifadelerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git