Diyarbakırlı vatandaşlar salgın için bariyerlerle alınan önlemi yetersiz buldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan PTT önünde son günlerde oluşan kalabalık, Covid-19 salgının bulaşma riskine adeta zemin hazırlıyor.

Haberler 01.04.2020 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sur lçe Kaymakaml tarafndan PTT önündeki kalabal önlemek için polis bariyerleri ile sosyal mesafe tedbiri alnd. Bu kapsamda Sur kaymakaml, PTT önündeki kalabalk arasnda sosyal mesafeyi korumak için bariyer yerletirdi.

Maalarn almaya gelen Diyarbakrl vatandalar, Covid-19 virüsünün kendilerine bulamasn engellemek için alnan tedbirlerin yetersiz olduunu belirterek yetkililerin bu sknty gidermeleri gerektiini söyledi.

Covid-19 salgnn her tarafta bir tehdit olduunu belirten Diyarbakrl vatandalar, polis barikatlar ile sosyal mesafenin korunamadn, bundan dolay yetkililerin madur aileleri tespit ederek maalar evlere getirmelerinin daha salkl bir çözüm olabileceini düünüyor.

ÖNLEMN YETERSZ OLDUUNU DÜÜNÜYORUM

Covid-19 virüsünün bulamamas için yetkililerin ald önlemin yetersiz olduunu belirten Orhan enyiit, çünkü bu süreçte sokaa çkmamamz gerekirken maalesef kuyruk srasndayz. Kurulan bariyerler yerine devletin memurlar madur olan aileleri tespit edip yetkililerin maalar eve getirebilirler. Böylece Covid-19 virüsünün de bulama riski azalm olur. Bizim gibi fakir aileleri devletimiz tespit etmesi gerekiyor. eklinde konutu.

MAALAR EVLERE KADAR GETRLEBLR

PTT önünde oluan kalabaln önüne geçme adna yerletirilen barikatlarn yetersiz olduunu söyleyen Ramiz Üzümcü, bu görüntünün olumamas adna madur aileler tespit edilerek evlerine maalarnn götürülebileceini kaydetti.

Üzümcü, Covid-19 virüsünün bulama riskine kar maa kuyruunda bulunan vatandalar için alnan tedbirler yeterli deildir. Yetkililer madur aileleri sistemde çok rahat bir ekilde tespit edebilir. Tespiti yaplan ailelere memurlar araclyla maalar evlerine kadar getirtilebilir. Neticede kalabalk ortamda Covid-19 virüsünün bulama riski çok fazladr. ifadelerini kulland.

BARKATLARA RAMEN NSANLAR YNE çOK YAKIN DURUYOR

PTT önünde alnan önlemleri yetersiz bulan bir dier vatanda Semih Deniz, önlemlere ramen vatandalarn birbirleri ile yakn temas halinde olduunu söyledi.

Deniz, konumasna öyle devam etti: Polislerin barikatlarla oluturduu bu görüntüyü ilk gördüümde açkças çok ardm. Covid-19 virüsünün bulamamas için önlem alnm ama tedbirler tam deildir. çünkü insanlar yine birbirleri ile çok yakn duruyor. Açkças bu tedbirin de faydas olacan düünmüyorum. Örnein; hanmmla maan almak için köyden buraya geldik. Maalar evimizde alabilseydik çok daha iyi olurdu.

Ana Sayfaya Git