Barodan; Edi Bese

Diyarbakır Barosu, "Edi Bese" başlığıyla yayımladığı açıklamasında, PKK'nın sivillere yönelik son saldırılarını kınadıklarını bildirerek, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Haberler 30.08.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, son olarak rnakta 3 içi ve Diyarbakr Licede 1 sivilin öldürülmesini knadklarn ve bunun kabul edilemez olduunu bildirerek, son 25 ay içerisinde çatmal süreçte 2 bin 722 kiinin yaamn yitirdiini açklad.

Kürtçe Edi bese (Artk yeter!) balyla yazl açklama yapan Diyarbakr Barosu, bölgede 30 yl çatmalarla geçmi, 40 binin üzerinde insann yaamn yitirdii bir dönemden sonra, 2013 ylnda büyük umutlarla ve toplumsal destekle balatlan çözüm süreciyle beraber çatmalar ve ölümlerin son bulduu belirtildi.

YAAM HAKKI KUTSALDIR

Toplumun beklentilerinin aksine istenen nihai sonuca dönütürülemedii ve toplumsal barn salanamamas, 24 Temmuz 2015 tarihinde Ceylanpnarda 2 polisin hala aydnlatlamam karanlk bir eylemle öldürülmesiyle birlikte kabul edilemez yeni bir çatmal sürecin içerisine girildii belirtilen açklamada öyle denildi:

ÖLÜMLER YAANMASIN

Bu olaydan sonra balayan ve halen devam eden çatmal süreçte 2 bin 722 insanmz yaamn yitirmitir. Son olarak, 28 Austos 2017 tarihinde rnakn Uludere ilçesinde yol inaatnda çalan 3 içi ile Diyarbakrn Lice lçesinde sivil bir vatandan öldürülmesi olaylarn kabul edilemez buluyor ve knyoruz!

SALDIRILARI KINIYORUZ

Bu saldrlarda hayatlarn kaybedenlere rahmet, ailelerine basal diliyoruz. Diyarbakr Barosu, kimden gelirse gelsin bata siviller olmak üzere yaam hakkna yönelik ihlallerin karsnda olup, sorunlarn iddetten uzak yol ve yöntemlerle çözülebileceini savunmakta; bu balamda, sorunlarn siyasal ve demokratik kanallar dndaki çözüm araylarnn yeni aclar yaratp, var olan sorunlar derinletireceine inanmaktadr. Bu sebeple Yaam hakkna yönelik her türlü müdahalelere artk yeter! diyoruz.

Ana Sayfaya Git