Başbağlar unutulamaz!

Memur-Sen Diyarbakır Başkanı Yunus Memuş, 33 insanın katedildiği "Başbağlar katliamına" dikkat çekerek, saldırının temel hedefinin inanç farklılıkları üzerinde, ülkeyi ve milleti bölüp-parçalamak olduğunu söyledi. Memiş, "Başbağlar unutulamaz!' dedi.

Haberler 06.07.2017 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 Temmuz 1993 ylnda yaanan Babalar Katliamyla ilgili Memur-Sen Diyarbakr Bakan Yunus Memi, yazl açklamada bulunarak, saldry telin etti.

Memi öyle dedi;

NANç ÜZERNDEN BÖLMEK

Türkiyenin alacakaranlk kuandan geçtii doksanl yllar, ayn zamanda terör ve örtülü darbelerin youn bir ekilde yaand yllardr. Hedef bellidir Hedef, Türkiyenin en büyük gücü olan bin yllk birlikte yaama iradesini etnik ve inanç farkllklar üzerinden parçalamaktr. Hedef, topyekn Anadolu insandr.

Yeni Dünya Düzeninin en büyük hedefi, toplumlar parçalayp toza dönütürerek, itiraz kudretinden yoksun bir yn haline getirmektir. Türkiye gibi, geçmii ve kültürüyle bu sisteme kar alternatif oluturabilecek ülkelerin de en basit haliyle kontrol altna alnmas için, yukarda bahsettiimiz olaylara benzer birçok olay yaadn hep birlikte ahit olduk. 2016 yl içinde yaadmz 15 Temmuz igal giriiminin öncesi ve sonrasndaki terör olaylarn da bu perspektiften deerlendirmek gerekir.

SOSYOL MÜHENDSLK PROJES

Evet nsann ve insanln teferruata indirgenerek uygulamaya sokulan sosyal mühendislik projesinin hazin sonuçlarndan olan Babalar katliamlar bata olmak üzere yaadmz bütün olaylarn temelinde Türkiyenin birlik iradesine kar yaplm saldrlara saflarmz sklatrarak kar koyabiliriz.

Eer hak ve hakikat noktasnda birliimizi korursak, bugün hala vicdanlarmz kanatan ve fakat bir ekilde üzeri örtülmeye çalan olaylarn gerçek yüzüne de vakf olur, toplumsal tesanütümüzü de güçlendirmi oluruz.

Büyük Memur-Sen Diyarbakr ailesi olarak, o günden bugüne acs hiç sönmeyen Babalarn insanlarmzn nezdinde olumu arkadaki failler ayn kanaatinden hareketle, hukuki perspektiften de olayn aydnlatlmas ve milletimizle paylalmasn istiyoruz.

Bu vesileyle de diyoruz ki, Bu ac hepimizin. Hiç kimse, bu aclar ayrtrarak, kendi ideolojik hanesine yazmasn.

Ana Sayfaya Git