Başka çocuklar ölmesin!

9 yaşındaki Yoldaş'a mezar olan Şılbe'deki atıl durumdaki sulama kanalının kapatılması istendi. Kullanılmayan kanaldaki su, çevredeki yerleşim birimlerinde yaşayanlar için, büyük tehdit oluşturuyor.

Haberler 04.08.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesi Yolalt Mahallesinde (lb) 2 gün önce 9 yandaki Kerim Yoldan boulmasnn kurumlarn ihmalinden kaynaklandn belirten mahalle sakinleri, tl durumdaki kanaln kapatlmasn istiyor.

Merkez Yeniehir ilçesi Yolalt Mahallesinde (lb) 2 gün önce ilkokul 3. snf örencisi olan 9 yandaki Kerim Yolda isimli çocuk, mahallede bulunan su kanalnda ölü bulundu.

Etraf tel örgülerle çevrili su kanalnn giri ksmnda kapnn olmay, bu tür ölümlü vakalara davetiye çkarrken mahalle sakinleri duruma tepki göstererek söz konusu kanaln bir an önce kapatlmas gerektiini, baka Kerimlerin de can vermesini istemediklerini ifade etti.

Mahallede adeta tehlike saçan kanaln kapatlmasna yönelik ilgili kurumlara daha önce birçok kez yazl müracaatta bulunulmasna ramen u ana kadar olumlu bir admn atlmadn dile getiren mahalle sakinleri, bu kanaln sadece Yolalt Mahallesinde deil, Dicle ilçesinden balayarak Diyarbakr Havaalan çevresine kadar tehlike tekil ettiini söyledi.

çOCUKLARIMIZIN CANI TEHLKEDE!

Dün bir evlatlarnn ölümü dolaysyla üzgün olduklarn belirten Yolalt Mahallesi sakinlerinden Muhammed Emin çelen, Bu çocuk benim evladm da olabilirdi. Dört çocuum kanala yakn okulda okuyorlar. Bu kanal böyle olmamal ve üstü komple kapanmaldr. Kanaln kaps açk olduu için çocuklar suya giriyordu. Muhtar ve mahalle sakinleri olarak çocuklarn suya girmemesi için uyarda bulunuyorduk. Ne kadar engel olsak da çocuk olduklar için anlayamyorlar. Kanal suyu hem kirli hem de hastalk riski var. çocuklarmzn can tehlikede. Kanaln kaps açk, hiçbir önlem ve uyar levhas da yok. dedi.

YA KANALIN ÜSTÜ KAPATILSIN YA DA GÖREVL TAYN EDLSN

Su kanalnn kapatlmasna yönelik daha önce defalarca müracaatlarn yapldna dikkati çeken çelen, Muhtara kaç kez söyledik. Kendisi de gerekli kurumlara bavuruda bulundu. Dün ölen çocuk, kaps açk olduu için rahatlkla suya girmiti. Benim evladm da var. Buras ya kapatlsn ya da bir güvenlik görevlisi braklsn. ifadelerini kulland.

Kanaln çevreye verdii zararlara da deinen çelen, Kanaln mahallemize bir faydas yok. Havaalan tarafnda açk olan yerler var, oralara bir faydas olup olmadn bilmiyoruz. Bize tehlike arz ediyor. Kanaln üstünün açk olmasndan dolay kötü koku oluturuyor ve sinekler üstüne toplanyor. Kanal yapmlarsa muhakkak önleminin de alnmas lazm. eklinde konutu.

KANALIN KAPATILMASI YÖNÜNDE VERDMZ DLEKçELERE OLUMLU YANIT VERLMED

Defalarca dilekçe vermelerine ramen kanaln kapatlmadn kaydeden Ferhat zgi ise, Kanala girip boulan evladmz, mahalle sakinimiz Kerim Yolda kardeimize Allah rahmet eylesin, yaknlarna da ba sal diliyorum. Yaklak 10-15 yldr maalesef bu sknty yaamaktayz. Defalarca gerekli ilgili birimlere uyar göndermemize, mahalle muhtar araclyla dilekçe vermemize ramen maalesef kanal kapatlmad gibi herhangi bir çözüm de bulunmad. 2 gün önce yaanan hadiseden dolay da üzgünüz. diye belirtti.

Yolalt Mahallesi sakinleri: Bir evladmz daha kaybetmek istemiyoruz!

BAKA EVLATLARIMIZI KAYBETMEK STEMYORUZ

Söz konusu su kanalnda herhangi bir önlemin alnmadna dikkati çeken zgi, Kanala baktmzda; kaps açk, uyar levhalar ve tedbir amaçl hiçbir ey yok. Yolalt lköretim Okulu, kanaln bulunduu bölgeye yaklak 70 metre uzaklkta. çocuklar, okul dal veya hafta sonlar gelip kaps açk ve herhangi bir uyar levhas olmayan kanal suyuna giriyor. Bunun için ilgili birimlere ricada bulunuyoruz, gerekli müdahaleyi yapn, baka evlatlarmz kaybetmek istemiyoruz. dedi.

zgi, Kanal, Dicle tarafndan balayp havaalan ve daha ötesine kadar devam ediyor. Kanaln kapatlmas için daha önce bavuruda bulunduk, fakat havaalan tarafnda çiftçilikle uraan kimileri vakti zamannda ilgili kurum ve kurululara kanaln açk kalmas için beyanda bulunmu. Yolalt Mahallesi sakinleri olarak açkta olan kanaln bize herhangi bir faydas yok, aksine zarar var. lgili kurumlardan bir an önce gerekli müdahaleyi yapmasn talep ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git