Başkan beni dolandırdı iddiası

50 yaşındaki Vesile Dinç, iddiaya göre 13 yıl önce dönemin HDP’li Sur belediye başkanı tarafından evinin satın alınarak dolandırıldığını öne sürdü.. Anne, 11 nüfusa bakmak için kağıt toplamaya başladı

Haberler 13.08.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde yaayan 11 nüfuslu aileye bakan 50 yandaki Vesile Dinç, iddiaya göre 13 yl önce dönemin Sur belediye bakan tarafndan evinin 15 bin liraya satn alnmasna ramen parasni ödemeyerek madur edildiini idida etti. ddiaya göre para olmad gerekçesiyle 10 bin liralk çek verildii, O dönemden beri kalan 5 bin lirasn alamayan Dinç, hem evinden olduunu, hemde ekonomik olarak sefalete mahkum edildiklerini ileri sürdü. ekonomik geliri olmayan Dinç, sokaklarda kat toplayarak gelininin de olduu 11 nüfusa bakyor.

Sur ilçesinde yaayan 50 yandaki Vesile Dinç, yllar önce bir ev ald. ddiaya göre yaklak 13 yl önce dönemin Sur Belediye Bakan Abdullah Demirba, evi belediye adna satn almak istedi. Evi satmak için belediyeyle 15 bin liraya anlaan Dinç, okuma yazmas olmad için çeki alp bankaya gitti.

çekte 15 bin lira yerine 10 bin lira yazldn anlayan Dinc daha sonra Demirban yanna giderek durumu izah etti. HDPli eski belediye bakan Demirba, para olmadn kalan 5 bin lirasn da 10 gün içinde ödeyeceini belirtmesine ramen 13 yldr bu para ödenmedii gibi üstüne borçlu çkarld. Sur olaylaryla birlikte o evinden ayrlan Dinç, maddi zorluklar yaad. 1 buçuk yl önce evinde ekmek olmad için kap kap dolap 5 lira ekmek paras bulamayan Dinç, o günden sonra hastalk ve yana ramen sokaklara inip çöplerden attk kat ve plastik toplayarak 11 nüfuslu ailesine bakma mücadelesi verdi.

HDPL BELEDYE BAKANI BEN DOLANDIRDI

50 yandaki Vesile Dinç, Sur olaylarndan sonra bölgeden çktklarn söyledi. imdiye kadar durumunun dört dörtlük olduunu belirten Dinç, 13 sene önce ben Surdaki evimi belediyesine verdim. Gelip ölçtüler 120 metrekareydi, Mehmet Yazmaz gelip biçti. Fiyat biçti dedi 15 bin lira. Dediler gel paran al. Gittim kimlik fotokopisi benden aldlar, imzam benden aldlar. Okuma yazmam da yok, çünkü okula gitmedim. Elime bir çek verdiler, bankaya gönderdiler. çeki verdim oradaki çalanlara paray sayp bana verdiler ve 10 bin lira olduunu söylediler. Paramn 15 bin lira olduunu söyledim. Bana çekimin 10 bin lira olduunu söylediler. Ben tekrardan o paray alp Abdullah bakana gittim. Niye 10 bin lira dedim. Dedi anne, para yok uan, dedi sen bunu al. En geç bir hafta, 10 gün dedi. 12-13 yl oldu ben git gel yaptm, git gel yaptm para yok dediler. Uzun lafn ksas beni dolandrdlar. Bu duruma dümemin tek sebebi Abdullah Demirba, Mehmet Yazmazdr ve bir Mehmet daha vard. 1 buçuk yldr öle namazn klyorum ambardan arabay alp kat toplamaya gidiyorum. Bir gün çocuklarmn ekmei yoktu. Bu Birlik Apartmann üstünden aasna kadar hepsinden 5 lira istedim. Dedim 5 tane ekmek alaym. Yarna kadar Allah kerimdir. Kimse bana borcuyla vermedi dedi.

KAPI KAPI DOLATIM 5 LRA EKMEK PARASI BULAMADIM

çok zorda kaldn ifade eden Vesile Dinç, Hiçbir anne bunu yapamaz, gururuna yediremez. Söz konusu benim erefim, gururum evlatlarmdr. O dönemden sonra ben kalktm bir 6 ay poet topluyordum. Poet toplayp ambara brakncaya kadar nereden nereye kadar gidip ambara brakyordum. Dükkanlarn önüne brakyordum, çocuklar alp götürüyorlard. Ben daha 6 aydan sonra araba çkardm. çok zordur, ki, erkek vardr bile yapamyorlar. Bizim annemiz bizi kimseye muhtaç etmemek için bile bu ii gururla yapyordu diye fotoraf çektim. Dedim evde hatra olarak çocuklarma kalsn. Tayyip babaya sesleniyorum, Allah, Peygamber rzas için Tayyip baba, illaki sen bakan olmadan önce sknt görmüsün, illaki herkesin bir sorunu, sknts vardr. Ben gerçekten zor durumdaym, hakkm kadar bu hakkn üzerine durun. Verdiim her üç isim merhametsizinden hakkm alsnlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git