Başkanların borç polemiği

Çüngüş'ün eski ve yeni belediye başkanları arasında "borç" tartışması başladı. SP'den seçilen ve geçtiğimiz hafta partisinden istifa eden Akmeşe'nin AK Parti'ye gececeği konuşulurken, yaptığı açıklamayla eski başkan ve Ak Parti İlçe Başkanı Arslanca'nın hedefi oldu.

Haberler 08.12.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çüngü eski Belediye Bakan ve AK Parti lçe Bakan olan Zübeyir Arslanca, Saadet Partisinden belediye bakan seçilen ve geçtiimiz hafta partisinden istifa edip bamsz kalan Belediye Bakan Ali Suat Akmeenin Belediyeyi 16 milyon borçla devir aldm açklamasna tepki gösterdi. Arslanca, iddialar yalanlarken, Akmeeye suçlamalar getirdi.

Geçtiimiz hafta Saadet Partisinden istifa ederek, Belediye Bakanl görevini bamsz olarak sürdüreceini açklayan çüngü Belediye Bakan Ali Suat Akmeenin, istifasyla ilgili yapt açklamalar yank bulurken, Belediyeyi 16 milyon lira borçla devir ald yönündeki ifadesi, eski Belediye Bakan ve Ak Parti lçe Bakan Zübeyir Arslancadan tepki gördü. Arslanca iddialara ilikin yazl açklamada bulunarak, Akmeenin seçilmesi ve belediye bakanl görevi srasndaki faaliyetlerini eletirdi. Arslanca, kendi dönremine ilikin, yaplan çalmalar da aktard.

2014 seçimlerinde çüngüte yüzde 36 oy alarak Belediye Bakanln AK Partinin aday olarak kazandn belirten Zübeyir Arslanca, 2004- 2009 seçimlerinde AK Partiden aday olan mevcut bakan Ali Suat Akmeenin 2014te kendisine AK Parti tarafndan adaylk verilmeyince CHPden aday olduunu ve kaybettiini söyledi. 2019 seçimlerinde ise 2014 ylndaki yüzde 36lk AK Parti oylarn yüzde 46ya çkarmalarna ramen Türkiye genelinde olduu gibi çüngüte de CHP, HDP ve Saadet Parti ittifakyla seçimi kaybettiklerini aktaran Arslanca, Saadet Parti aday olarak seçime giren imdilerde ise SPden istifa ederek bamsz olan Belediye Bakan Akmeenin, ittifak inkar etse de mevcut belediye meclis üyelerinin 3 kiinin HDPden olduunun tüm çüngü halknca bilindiini vurgulad. Arslanca, lçe gençlerini ie alma vaadiyle kandrp sonradan ie almamann gerekçesi olarak belediyenin borç batanda olduunu söylemektedir. Bakan Akmeenin çkt TV programnda belediyeyi 10 milyon lira borçla devir aldn söylemesine ramen, AK Partilileri zan altnda brakmak için halka, kamu kurumlarna belediyeyi 16 milyon lira borçla devir ald yalann söylemektedir dedi.

6 MLYON LRA BORç

AK Parti çüngü lçe Bakan Zübeyir Arslanca, 2014 ylnda belediye bakan seçildiinde belediyeyi 6 milyon lira borç ile devraldn, 2019 da ise belediyeyi 10 milyon borçla teslim ettiini ifade ederek, 4 yllk belediye bakanl dönemimde ilçe tarihinde yaplmayan hizmetleri ilçeye kazandrdk. 7 milyon lira iller bankasndan kredi çekerek 250 bin metrekare parke ta döemesi yaptk. Bunun 80 bin metrekaresi merkezde, 170 bin metrekaresi 37 mahallemizin ana cadde ve sokaklarnn yüzde 80ini yaptk. Göreve baladm zaman belediye personelinin 1 yllk maalarnn ödenmediini görüp, göreve balar balamaz personelin içerideki maalarn ödedik diye konutu.

çÜNGÜÜN ALDII HZMETLER

çüngü Belediye Bakan Ali Suat Akmeenin, AK Partinin ülkeye yapt hizmetlerinden çüngüün hizmet almadn iddia ettiini dile getiren Bakan Arslanca, bu iddialarn aslsz olduunu amaçlarnn çüngüte iftiralarla AK Partiyi kötülemek olduunu söyledi. Arslanca, 2014ten 2019a kadar çüngüün tarihinde görmedii hizmetleri aldn, AK Parti hükümeti tarafndan ilçeye 10 yatakl ilçe hastanesi, 24 derslikli lise, jandarma ve emniyet binalarnn yaplmas, çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan gönderilen 1 milyon hibe parayla Zülküf Özel adn verdikleri belediye parknn yapldn, ilçe gençlerinin faydalanmas için sentetik çim futbol sahasn yapldn kaydetti. Bakan Arslanca, Yerelde ise belediye imkanlaryla, ilçede hiç bir konaklama yeri olmadndan göreve balar balamaz 10 yatakl belediye misafirhanesini ücretsiz olarak hizmete açtk. Mevcut bakan Akmee ise göreve gelir gelmez ilk i olarak belediye pansiyonunu kaparak yandalarna peke çekti. Susuz olan 5 köyümüze belediye imkanlaryla su getirdik. Bölgemizde taziye kültürü önemsendii için 37 mahallenin tamamnda yaplan taziye evlerine çimento, demir, tula, klima ve mefruat malzemeleri yardmnda bulunduk. u anki Belediye Bakan Akmee, 2104-2019 belediye bakanlm dönemimde belediyeye kazandrdmz 2 çöp kamyonu, 1 sulama kamyonu,1 CSP i makinas, 2 traktör olmasayd ilçedeki çöpleri dahi toplayamazd. Belediye Bakan Ali Suat Akmee göreve balar balamaz kendince yapt en büyük hizmet AK Partiye oy verdikleri gerekçesiyle belediye çalanlarnn iine son verdi. Akabinde belediye ait dükkanlarda kirac olarak faaliyet gösteren lokanta ve frn kapatt. çüngüte bir çok inaat yaplmasna ramen, AK Partili olarak bilinen brahim Güloluna kaçak inaat bahanesiyle 165 bin lira ceza kestirdi. Ksacas ttifak aday olarak belediye bakan seçilen Akmee, bir taraftan AK Partili seçmenlere zulüm ederken, dier taraftan AK Partiye geçmek için genel merkez nezdinde AK Partili olduunu söyleyerek, partiye geçmek istediini sar sultan bilmektedir eklinde konutu.

OYNANAN OYUNLAR VAR

çüngüte oynan oyunlar Uyan Selçuklu dizisindeki batnilerin lideri olan Hasan Sabbahn Selçuklu sarayndaki devleti ele geçirme oyunlarna benzeten Aslanca, 1 Aralk 2020 tarihinde meclis üyeleri ile birlikte Saadet Partisinden istifa ederek bamsz kalan ttifak aday çüngü Belediye Bakan Ali Suat Akmeenin, yaklak 2 yldr AK Partiyi, ahsm ve seçmenlerimi aslsz söylemlerle suçlayarak alg oluturmaya çalmtr. Bata Genel Bakanm ve Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan olmak üzere AK Parti yönetim kurulu, milletvekilleri, kamuoyu ve çüngülü hemerilerimin dikkatini oynanan oyuna çekmek için basn açklamas yapma gerei duydum dedi.

AçIKLAMANIN ZAMANLAMASI

Saadet Partisinden istifa eden Akmeenin, AK Partiye geçecei yönünde youn külislerin yapld bir dönemde, Arslancann eletirisel açklamalar, dikkat çekici bulundu. Kulislerde, Arslancann, Akmeenin olas AK Partiyeye geçmesinden rahatsz olduu ifade ediliyor.

Ana Sayfaya Git