Başlar barajı bereket akacak

Diyarbakır'da Başlar Barajı'yla 38 bin 200 dekar tarım alanı daha sulamaya açılacak.

Haberler 29.04.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda yapm süren Balar Barajyla 38 bin 200 dekar tarm alan daha suya kavuacak.

Devlet Su leri (DS) 10. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, DS Genel Müdürlüü yapt yatrmlarla Diyarbakrn mümbit topraklarn su ile buluturmaya, vatandalar içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki takn riskini azaltmaya devam ediyor.

Son yllarda modern sulama projelerinin uygulamaya konulmasyla tarmda salanan verim artlar, üretim deseninin çeitlenmesinin, çiftçi gelirlerinde dorudan ve dolayl arta neden olduu aktarlan açklamada, böylece krsal kalknmann hedeflerinden olan yoksulluun azaltld ve göçün önlendii belirtildi.

BALAR BARAJI NAATI

Diyarbakr ve ilçelerinde son dönemde su yaplarnn artmasnn bölgedeki tarmsal faaliyetlerin gelimesinde de önemli rol oynad vurguland.

Açklamada görülerine yer verilen DS Genel Müdürü Kaya Yldz, Balar Baraj sulamas inaatnda 7 bin 800 dekar alanda çalmalarn tamamlanarak sulamaya hazr hale getirildiini, projenin tamamnn bitirilmesiyle toplam 38 bin 200 dekar tarm alannn daha sulamaya açlacan belirtti.

ARAZLER SUYLA BULUACAK

Yldz, projenin yüzde 27lik ksmnn tamamlandn, 4,5 kilometre ana boru hatt ile 15 kilometre ebeke boru hattnn döendiini bildirerek, Ayrca Diyarbakr Silvan kara yolu geçii yatay sondaj imalat tamamlanmtr. Ana boru ve ebeke hatlarnda boru döeme imalatlar sanat yaplarnn beton ve mekanik imalatlar hzla devam etmektedir. Projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye ylda 32 milyon 470 bin lira katk ve 5 bin kiilik ek istihdam salanacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git