Baştürk Cenazesi Diyarbakır'da!

NEVŞEHİR'in Çardak köyü kırsalında yüksek lisans öğrencisi Kübra Nur Yılmaz ile birlikte ölü bulunan Hacıbektaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadettin Baştürk'ün cenazesi, eşinin isteği üzerine Diyarbakır'a getirildi.

Haberler 13.04.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NEVEHRde Hacbekta Üniversitesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Sadettin Batürk ile yüksek lisans ögrencisi Kübra Nur Ylmazn ölü bulunmasnn ardndan, olayla ilgili soruturma sürüyor. Genç kzn cenazesi topraa verilmek üzere Sivasn Suehri ilçesine, öretim üyesinin cenazesi ise Diyarbakra getirildi.

CENAZELER BULUNMUTU

Kent merkezine 15 kilometre uzaklktaki çardak köyündeki tarlada önceki gün sabah saatlerinde otomobilde kanlar içinde 1i kadn, 2 kiiyi fark eden çiftçiler, jandarmaya haber verdi. ihbar üzerine olay yerine jandarma ve salk ekipleri sevk edildi. Salk ekibinin yapt kontrollerde, tabancayla vurulduklar belirlenen kadn ve erkein yaamn yitirdii tespit edildi.

CESETLERN OTOPSS YAPILDI

Yaplan aratrmada, cesetlerin Nevehir Hac Bekta Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde görevli evli ve 2 çocuk babas Doç. Dr. Sadettin Batürk ile ayn üniversitede yüksek lisansn tamamladktan sonra Bilim Uzmanl eitimi alan Kübra Nur Ylmaza ait olduu saptand. Olay yerinde yaplan incelemenin ardndan cesetler, otopsi için Nevehir Devlet Hastanesinin morguna kaldrld.

ARALARINDA GÖNÜL LKS

Doç. Dr. Batürkün, aralarnda gönül ilikisi olduu öne sürülen Kübra Nur Ylmaz, nianlanaca için ayrlmak istemesi üzerine tabancayla vurduktan sonra intihar ettii ihtimali üzerinde durulduu belirtildi.

BATÜRKÜN CENAZES DYARBAKIRA

Doç. Dr. Sadettin Batürk ve örencisi Kübra Nur Ylmazn cenazaleri, Nevehir Devlet Hastanesi morgunda yaplan otopsinin ardndan yaknlar tarafndan alnd. Yozgat Sorgunlu Batürkün cenazesi, einin istei üzerine Diyarbakra, Kübra Ylmazn cenazesi de Sivasn Suehri ilçesine götürüldü.

DCLE ÜNVERSTESNDEN GTM

Doç. Dr. Sadettin Batürkün, Hacbekta Üniversitesine Diyarbakr Dicle Üniversitesinden geldii, olayda kulland tabancann ruhsatn da Diyarbakr Emniyet Müdürlüünden ald örenildi.

Kübra Nur Ylmazn üniversiteden mezun olduktan sonra yurttan ayrlp bir arkada ile tuttuklar evde kald, Doç. Dr. Sadettin Batürkün tarih dersinden lisans örencisi olduu ifade edildi. Yaplan soruturmada Doç. Dr. Batürk ile ögrencisinin çardak köyü yaknlarndaki tarlaya önceki gece geç saatlerde geldikleri, olayn 04.00- 05.30 sralarnda meydana geldii üzerinde duruluyor.

BATÜRKÜN ENN STEYLE

Batürkün cenazesi dün öleden sonra, ei Nalan Batürkün istei üzerine Diyarbakra getirildi. Nevehir Büyükehir Belediyesi cenaze aracyla, Balar ilçesi Yeniköy mezarlna getirilen Batürkün cenazesini yaknlar karlad. Büyük üzüntünün hakim olduu mezarlkta Batürkün cenazesi morga alnrken, cenazenin bugün Yeniköy Mezarlnda topraa verilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git