Batıdan dönüşler!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanacak 17 günlük 'tam kapanma' ve bayram öncesi Türkiye'nin batı illerinden Güneydoğu Anadolu Bölgesi kentlerine dönüşlerde yoğunluk sürüyor.

Haberler 29.04.2021 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Koronavirüs tedbirleri kapsamnda uygulanmas karar alnan 17 günlük tam kapanma, perembe günü saat 19:00da balayacak. Kstlama günlerinin Ramazan Bayramn da kapsamasyla Türkiyenin bat illerinden, koronavirüs risk haritasnda vaka oran en düük olan bölgelerden Güneydouya dönüler erken balad. Bayram öncesi bilet alanlarn, kstlama kararyla seyahat tarihlerini erkene çekmesiyle Diyarbakrdaki otogarda younluk olutu.

KISITLAMA NEDENYLE ERKEN SEYAHAT

Otobüs firmas iletmecisi Yahya Akkar, bayram öncesi planlanan seyahatlerin kstlama nedeniyle erkene alndn ve 3 gündür younluk yaadklarn söyledi. Sefer saysnda art olduunu anlatan Akkar, Kstlama karar alnmadan önce bayram öncesi geliler vard, bayram sonras da gidiler younluu oluacakt. Geliler 3 Mays itibaryla balayacakt ama kstlama karar alnnca hem gidiler hem de geliler, son 3 gündür hareketlenmeye balad. Özellikle stanbuldan ve zmirden 3, 4 ve 5 Mays için bilet alan yolcular, biletlerini 26, 27, 28 ve 29 Nisana ald. u anda younluk var. Bu younluumuz 3 gün için geçerli, vatandalarmzn bayram younluu bu 3 güne sdrld. Bu younluu karlayabilmek için ek seferlerimizi de artrm durumdayz dedi.

2 HAFTA SONRA çN GELME PLANI YAPMITIM

stanbuldan Diyarbakra gelen yolculardan Rojda Ahi, 2 hafta sonra gelmek için plan yaptn ancak kstlama nedeniyle erken gelmek durumunda kaldn belirterek, stanbuldan geliyorum, normalde 2 hafta sonra gelecektim ama kstlama nedeniyle mecburen bugün gelmeyi planladm. Yer bulmakta çok zorlandm diye konutu.

stanbuldan gelen baka yolcu Melik Deliba ise güçlükle bilet aldn ve bilet bulamad için gelemeyen birçok arkada olduunu belirterek, Kstlama olmasayd bayrama 2-3 gün kala yola çkacaktm. Yer bulmakta çok zorlandk. Yetimeseydik onu da bulamazdk. Yer bulamad için otogardan geri dönen çok arkadalarm oldu dedi.

Ana Sayfaya Git