Batman'da gerçeğini aratmayan tatbikat

Batman Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD), Deprem Haftası dolayısıyla, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen deprem, yangın, ilk yardım ve arama kurtarma tatbikatı adeta gerçeğini aratmadı.

Haberler 07.03.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Valilii, Batman l Afet ve Acil Durum Müdürlüü, Diyarbakr l Afet ve Acil Durum Müdürlüü, T.P. Batman Bölge Müdürlüü, Batman Belediyesi tfaiye Müdürlüü, l Salk Müdürlüü Acil ve Afetlerde Salk Hizmetleri ube Müdürlüü, l Milli Eitim Müdürlüü ortakl ile gerçekletirilen tatbikatta, 5,9 iddetindeki deprem ve sonras canlandrld.

Senaryo gerei depremin ardndan binada yangn çkt. Ekipler ilk olarak binada mahsur kalanlar tahliye ederek güvenli bölgeye yönlendirdi ve yarallar ambulanslara tad.

Yangnda üst katlarda mahsur kalan personel ise AFAD ve itfaiye görevlilerince pencereye kurulan hava tahliye istasyonuyla kurtarld. Ayrca binann baz katlarnda mahsur kalan personel ise kurulan ime yatan üzerine atlamalar salanarak kurtarld. Olas gaz szntsna kar ise kimi personel gaz maskeleri yardm ile binadan tahliye edildi.

GERçE ARATMADI

Ardndan yklan bir binann enkaznda kalan 2 kiiye ise arama kurtarma köpei Kahvenin yardm ile ulald.

Tatbikatn ardndan gazetecilere açklama yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman merkezin ikinci, 2 ilçenin ise birinci deprem kua üzerinde olduunu söyledi.

Tatbikatlarn bilinçlenme açsndan önemli olduunu vurgulayan Deniz, Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin yaklak yüzde 60 birinci ve ikinci derece deprem kua. Onun için bilinçlenmemiz çok önemli. Özellikle insanlarmz, çocuklarmz, gençlerimizi bilinçlendirmeliyiz. Tatbikatlar onun için önemlidir. Hem depreme hazrlkl olma açsndan, hem dier acil durumlara hazrlkl olunmas açsndan bu tür tatbikatlar önemlidir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git