Baydemir güvenlik politikalarını eleştirdi

"Bugün muhtemelen Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer vekillerimizin milletvekilliklerinin düşürülmesi oylanacak. 70 yıllık Kürt'ü yok sayma, parlamentoyu Kürde kapatmanın en bariz uygulamasıdır"

Haberler 28.07.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü ve anlurfa Milletvekili Osman Baydemir, Bugün muhtemelen Faysal Saryldz ve Tuba Hezer vekillerimizin milletvekilliklerinin düürülmesi oylanacak. 70 yllk Kürtü yok sayma, parlamentoyu Kürde kapatmann en bariz uygulamasdr. dedi.

Merkez Kayapnar ilçesindeki Ekin Parknda HDPli milletvekilleri ile açklama yapan Baydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kürt, Türk, Ermeni, Arap ve Süryaninin ortak çats olsun diye mücadele ettiklerini öne sürdü.

Güvenlik politikalarn eletiren Baydemir, öyle devam etti:

Güvenlikçi politikalarn maliyetinin haddi hesab yoktur. ki yl boyunca kaybetmi olduumuz tüm canlar, hükümetin sava, yok etme, Kürt dümanl politikalarna geri dönmesinin sadece ve sadece kurbanlardr. Bugün bu alanda vicdan ve adalet nöbetini tutuyorsak tek bir canmz topraa dümesin diyedir. Bütün sorunlar bütün skntlar tpk denendii gibi müzakere, diyalog, demokratik siyaset yoluyla çözüme kavuturulabilir. Ama onlar ne yapt, tek bana iktidar olma uruna bu ülkenin evlatlarn ölüme gönderdiler.

TBMM Genel Kurulunda devamszlk nedeniyle milletvekilliklerinin düürülmesi görüülen yurt dndaki HDP Van Milletvekili Tuba Hezer Öztürk ve HDP rnak Milletvekili Faysal Saryldzn durumuna deinen Baydemir, çok açk ve net söylüyorum 20 Ocak 2016da Cizrede Saryldza bugün darbe suçlamasyla cezaevinde bulunan darbe klii bir suikast düzenledi. Canna kastettiler. O suikast giriiminde iki canmz hayatn yitirdi, 12 insan yaraland. te o gün amacna ulaamayan o cunta kliin bugün parlamentodaki siyasi uzantlar Saryldzn vekilliini düürüyorlar. Bu, Kürt sorununa, Kürtün temsiliyetine bak açsnn tezahürüdür. 70 yllk Kürtü yok sayma, parlamentoyu Kürte kapatmann en bariz uygulamasdr. ifadesini kulland.

Baydemir, AK Partinin grup toplantsna ilikin de u, görülere yer verdi:

AKP Genel Bakan burada gerçekletiremediimiz grup toplantsn yapt. Toplantda belediye bakanlarna, il ve ilçe bakanlarna hitap etti. Onlara dedi ki; nefsinize esir olmayn, kirlenmeyin, kibirlenmeyin. Ne kadar güzel, ne kadar doru deil mi? Kirlenmemek, kibirlenmemek, kinlenmemek ne kadar güzel duygular deil mi? Kibre, kine, hrsa kar insan insan yapan vicdanlaradr çarmz. Zira her darln sonu aydnlk, ferahlktr.

Konumalarn ardndan milletvekillerinin bekleyii sürüyor.

Ana Sayfaya Git