Bayrak hassasiyeti

Diyarbakır’da yaşayan zihinsel engelli Murat Yılmaz, 8 gün gün önce astığı Türk bayrağını olumsuz hava muhalefetinden zarar görmesin diye almaya çalışırken çıktığı surlardan düşerek ağır yaralandı.

Haberler 03.12.2021 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda yaayan zihinsel engelli Murat Ylmaz, 8 gün gün önce ast Türk bayran olumsuz hava muhalefetinden zarar görmesin diye almaya çalrken çkt surlardan düerek ar yaraland.

42 yandaki Murat Ylmaz, bayram günlerinde bayran evin balkonuna asyor. Ylmazn, bayrak ak Diyarbakr surlarnda dalgalanyor. 8 gün önce ast Türk bayra olumsuz hava artlarndan dolay zarar görmesin diye surlara çkan epilepsi sara hastas Murat Ylmaz, dengesini kaybederek dütü. Vücudunun birçok yerinde oluan krklarla hastaneye kaldrlan Ylmaz, youn bakmda tedavi altna alnd.

Zihinsel Engelli gençin hassasiyeti

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, hastaya Türk bayra hediye ederek, hastay sevindirdi. Bahekim Prof. Dr. Mehmet Akda, hastann 8 gün önce sura çkarak Türk bayrann yamurlu günde slanmamas için bayra alp aa inerken kayarak dütüünü ifade etti. Hastann acil polikliniine getirildiini aktaran Bahekim Akda, Vücudunun birçok yerinde multipl frakürleri, kemik frakürleri mevcut. Karacierinde küçük bir yrtlmas mevcut. Ayn zamanda hastamzn anamnezinde önceden bir epilepsi sara hastal mevcut. Ve bu sara hastalndan dolay özellikle Türk bayran alrken kayarak düüyor. Ona istinaden acile getiriyorlar. Arkadalarmz bata beyin cerrahi olmak üzere, kafa içerisinde küçük bir kanamas vard, müdahale ettiler. Yine ortopediden ve deiik bölümlerde kemik krna yönelik müdahaleler yapld. u an hastamz stabil. uuru açk, iletiimi iyi. Biz, bu iletiimden bugün hem kardeini çarp bandan geçeni anlatarak sevindirmek istedik. çünkü hastamzn Türk bayrana kar hem sevgi ve sempatisi hem de bir koleksiyonu var, bu kardeimizin ifadesiyle evde toplad çok sayda Türk bayra mevcut. Bizde Dicle Üniversitesi olarak bu koleksiyona bir katk eklemek istedik. Bu kardeimize bir bayrak hediye etmek istedik dedi.

Kendi bayran asyor, yamur yad zaman zarar görmesin diye gidip indiriyor

Murat Ylmazn kardei Mehmet Ylmaz, aabeyinin Türk bayran çok sevdiini söyledi. Aabeyi Murattn sura çkp Türk bayra astn söyleyen karde Ylmaz, Yamur yadnda indirmek için gittii bir gün dütü; ölümden döndü. 8 gün önce Tek Kap civarnda sura çkyor. Yamur yayor, bayra indirmek için çkyor. O srada düüyor. 8 gündür burada youn bakmda. Ast bayra zarar görmesin diye indirmek için çkyor. O srada düüyor. Her ne kadar çkmamas konusunda uyarmamza ramen yine çkt. Kendi bayran asyor, yamur yad zaman zarar görmesin diye gidip indiriyor. Evde yaklak 10-15 adet büyük bayraklar var. Türk bayran seviyor. Evde balkona 23 Nisanda, her bayram etkinliklerinde bayrak asyor. Bayramdan sonra da çkaryor diye konutu.

Ana Sayfaya Git