Bayraklı Yürüyüş

Diyarbakır'ın Çınar ve Kulp ilçesinde dün vatandaşlar ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla sokağa dökülüp, "Teröre tepki, Şehide saygı yürüyüşü" yaptı. Çınar'daki tepki, geçtiğimiz yıl İlçe Emniyet Müdürlüğüne örgüt üyelerince yapılan saldırıda, 1'i polis, 5'i sivil 6 kişinin hayakını kaybetmesiyle ilgili gerçekleştirirken, teröre lanet okundu.

Haberler 14.01.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ve Kulp ilçesinde dün vatandalar ellerinde ay-yldzl bayraklarla sokaa dökülüp, Teröre tepki, ehide sayg yürüyüü yapt. çnardaki tepki, geçtiimiz yl lçe Emniyet Müdürlüüne örgüt üyelerince yaplan saldrda, 1i polis, 5i sivil 6 kiinin hayakn kaybetmesiyle ilgili gerçekletirirken, teröre lanet okundu.

çINARDA EHTLER ANILDI

PKKllarn 13 Ocak 2016 tarihinde çnar Emniyet Müdürlüüne düzenledii bombal araç saldrsnda ehit olan 1i polis 5i sivil olan 6 ehit ile önceki yl yine PKKnn saldrsnda ehit olan 3 kii, çnar Kaymakaml ve çeitli sivil toplum örgütlerinin düzenledii programla anld. Patlamann meydana geldii eski Emniyet Müdürlüü önünde bir araya çok sayda kii, ellerinde Türk bayraklaryla teröre lanet okuyarak, karanfiller brakld.

SALDIRI HALKA YÖNELK

çnar Kaymakam smail anl, PKK eyleminin sivil halka yönelik olduunu ifade ederek, ehitlerden 3ünün çocuk yata olduunu söyledi. Devlet olarak terörle mücadelenin artarak sürdüünü anlatan Kaymakam anl,Tarih boyunca her zaman huzur ehri olan çnar ilçemiz, terör eylemi nedeniyle terör maduru oldu. Halkmzn maduriyetinin maddi boyutu devletimiz tarafndan giderildi. Bu menfur saldrda 800 vatandamz madur olmutur. çok ükür bunlar maddi olarak giderilmitir ancak, bu terör olay çnar tarihinin kara bir lekesi olarak yer almtr. Bugün çnarllar burada bu olay tavsip etmediini, lanetlediini, buna sebep olan destek olanlar knamak için topland dedi.

TERÖRE ÖFKE SEL

Emniyet Müdürlüü saldrsnda 3 yaknn kaybeden Gurbet Ylmaz ise, bebeklerin öldürüldüü hiç bir davay kabul etmediklerini ve savunmadklarn belirterek, Hiç kimse bir yanda bir bebei, sivil halk öldürme hakkna sahip deildir. Bu hangi örgüt olursa olsun. Onlara bin lanet okuyoruz. Allah, PKKnin bin belasn versin dedi. ehitleri anma törenine katlan Seyithan Karada da, teröre lanet okuyarak, terör nereden gelirse gelsin, çnar halk olarak kar duracaklarn ve dökülen her kann hesabn soracaklarn söyledi. Anma program, ehitler için verilen mevlidin ardndan son buldu.

EHDE SAYGI YÜRÜYÜÜ

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu ile çeitli sivil toplum kuruluunun katlmyla Diyarbakrn Kulp lçesinde teröre tepki yürüyüü düzenlendi. Kaymakamlk önünde toplanan kalabalk, sayg duruunun ardndan stiklal Mar okudu. Burada konuan Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, Kulp halknn teröre kar her zaman dik durduunu anlatarak, çeitli zamanlarda PKKnn Kulp halkn bundan dolay cezalandrdn söyledi.

Sözen, Kulp halk dik durduu için hain ve alçak PKK terör örgütü Kulp halkn çeitli zamanlarda cezalandrmtr. 1 Ocak 1995 ylnda Hamzal köyünde terör örgütü 23 vatandamz hunharca katletmitir. O vatandalarmzn içinde 6 aylk Fatma bebek, 23 yanda Aysel Tanrverdi, 85 yanda Tayyip dedemiz de vard. sözlerine yer verdi. Kulp halk olarak yaanlanlar unutmadklarna ve bundan sonra da hatrlayacaklarna iaret eden Sözen, PKK terör örgütünün arkasndaki siyasi uzants da asla Kürt deildir, asla Kürt halknn temsilcisi deildir. diye konutu.

VATANDAAR NELER SÖYLED

Vatandalardan efik eker, Terörü lanetliyoruz. Onlar ancak sivilleri ve bebekleri katlederler ifadelerini kulland. Zülfü Türkolu, ülkenin bölünmez bütünlüünü, milletin birlik ve beraberliini göstermek için toplandklarn anlatarak, Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Terör örgütü saldrlaryla yüzünü göstermi oldu. Bu yolda hükümetimizin kararlln takdir ediyorum. nallah kökleri kurutulacak. diye konutu.

Öretmen Elif Ruen Takran, Kulpta teröre kar tek yürek olduklarn söyledi.

Ülkenin zor bir dönemden geçtiine dikkati çeken Takran, Ülkemizin bu zor durumundan kurtulmas için dua ediyorum. Hepimiz ancak bir ve tek yürek olursak ülkemiz aydnla kavuacaktr. ifadesini kulland. Öretmen Duygu Korkmaz, ülkede terörün korku oluturmamas için mitinge katldklarn aktard. Hangi ehirde olunursa olunsun bir ve tek olmak gerektiini belirten Korkmaz, bunun herkesçe görülmesi gerektiini vurgulad. Korucu Erhan Koça, geçen yl terör örgütünce taranan minibüste bulunduunu ve saldrda yaralandn anlatt.

Korucular olarak terörle mücadeleyi sürdürdüklerine dikkati çeken Koça, kanlarnn son damlasna kadar devletin yannda yer alarak terörle mücadele etmeye kararl olduklarn bildirdi.

Koça, ay yldzl bayran altnda tek vatan, tek bayrak ve tek millet olarak mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Konumalarn ardndan vatandalar açlan 140 metre uzunluundaki Türk bayra ile Kulp Kaymakamlndan Turgut Özal Mahallesine yürüdü.

Ana Sayfaya Git