Bayram alışverişine giderken katlediller!

Çınar ilçesinde bayram alışverişine giderken örgüt tarafından düzenlenen saldırıda katledilen siviller unutulmadı

Haberler 15.03.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde 28 yl önce bayram alveriine giden köylülerin bulunduu otobüse yönelik PKK militanlar tarafndan düzenlenen saldrda ehit olan 2si çocuk 10 kii törenle anld.

ehitler Kervan Platformunca Yllarca Mahallesinde, katliamda hayatn kaybedenlerin mezarlar banda düzenlenen anma töreninde Kuran- Kerim okundu, dualar edildi.

10 K KATLEDLD

Saldrda babasn kaybeden Mervan Akyol, burada yapt konumada, kaybettikleri yaknlarnn acsn halen yüreklerinde yaadklarn belirterek 1994 ylnn ramazan aynda Kadir Gecesinin sabahnda Diyarbakr merkeze bayram alveriine giden, içinde kadn, çocuk, yal bulunan yaklak 50 kiinin bindii otobüs PKK tarafndan yola döenen mayna çarpt. 10 kii ehit oldu, 40 kii de yaraland. ehitler arasnda babam ve 12 yanda 2 çocuk da vard. dedi.

BAYRAM ALIVER

Saldrda yaralanarak bir bacan kaybeden Latif Baltac da olayn 1994 ylnda ramazan aynn sonuna doru bayram alverii için Diyarbakra giderken meydana geldiini belirterek unlar kaydetti:

Yolumuza PKK tarafndan o gece bir mayn döenmiti. Köy otobüsü tek olduu için yol üzerinde bulunan dört köyden de yolcu almt. Otobüs çocuk, kadn, erkekler ile tklm tklm doluydu. Ana cadde yol ayrmna geldiimizde patlama sesi gibi bir ey duydum. Bir müddet sonra kendime geldim, her ey paramparça olmutu. Otobüsten yaklak 100 metre uzakla bir yere uçtum. Olay yerinde 5 arkadamz, hastane yolunda da 5 arkadamz ehit oldu. Patlamada sol bacam parçalanmt. Doktorlar diz altndan sol bacam kestiler. Kesilen ksma protez ayak takld. Allah bize bir daha bu aclar yaatmasn.

Törene HÜDA PAR Genel Bakan yardmclar Hüseyin Ylmaz ve Vedat Turgut ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git