Bayram denetimi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için denetimlerini sürdürüyor.

Haberler 30.07.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalarn salkl ve güvenilir gda ürünlerine ulamas için gda denetimlerini aralksz bir ekilde sürdüren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Kurban Bayram öncesi denetimlerini arttrd. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk Daire Bakanlna bal gda kontrol ekipleri, denetimler kapsamnda Yeniehir ilçesinde bulunan kasaplar ile marketlerin kasap reyonlarnda denetim gerçekletirdi.

DENETMLER SIKLATIRILDI

Yaplan denetimlerde ekipler, i yerlerinin genel hijyen ve fiziksel koullarn inceledi. Et ve et ürünlerinin bulunduu soutucu dolaplar kontrol eden ekipler, soutucu dolaplarn temizlii, kyma makinelerinin soutucu sistemlerinin olup olmadn, kyma makinelerinin hazne temizlii, etlerin dezenfeksiyon ve veteriner kontrol raporlarn kontrol etti. yerlerinde et kesmede kullanlan alet ve ekipmanlarn temizliini inceleyen ekipler, personeli maske ve eldiven kullanm konusunda uyard. Dondurulmu gdalarn muhafaza koullar ile son tüketim tarihleri inceleyen ekipler, tespit edilen eksikliklerle ilgili tutanak tuttu.

Denetimlerini sk bir ekilde sürdüren gda kontrol ekipleri, vatandalara bayram öncesi sat yüksek olan et ve et ürünleri, ekerleme ile tatl alm konusunda uyarlarda bulundu. Bu tür ürünleri bildikleri, güvendikleri yerlerden almalarn isteyen Gda Kontrol ekipleri, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ederek alveri yapmalarn önerdi.

Ana Sayfaya Git