Bayram seferberliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı.

Haberler 29.07.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalarn kurbanlarn hijyenik bir ortamda kesebilmesi için kesim yerlerini belirleyen belediye, bayram süresince kentte yürütülecek çalmalar iin ilgili birimlerin ve ilçe belediyelerin görev dalmn yapt.

Kurban Bayramnda koronavirüs salgn nedeniyle temizlik ve dezenfekte ilemlerini en üst seviyede tutacak.

Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanl, kurban kesim yerlerinde koronavirüs tedbirleri kapsamnda alanlar sürekli dezenfekte ederek ate ölçümleri yapacak ve vatandalarn maskesiz girilere izin vermeyecek.

VRÜSE KARI TEDBRLER

Kurban kesim alanlarnda veteriner hekim görevlendirecek ve olas kurbanlklarn kaçmalar durumunda yakalama ekipleri müdahalede bulunacak.

çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, sat ve kesim alanlarndaki her türlü atklarn bertarafn salayacak.

Kurban sat ve kesim yerlerine çöp konteyneri, gerekli durumda çöp poetleri brakacak ve alann genel temizliini yapacak. Tatil boyunca görevlendirilecek ekipler, kentte mezarlklar ve ana arterlerde temizlik çalmalar yürütecek.

Zabta Daire Bakanl, hayvan sat ve kesim yerleri dnda yaplacak ilemlerin önlenmesi için çalma yürütecek. Mezarlklar önünde seyyar satc ve dilencilere kar tedbir alacak. Mezarlk ziyaretleri esnasnda oluacak trafik skklnn önüne geçmek için Trafik Zabtas görevlendirilecek.

tfaiye Daire Bakanl, ihtiyaç duyulmas halinde kurban kesim ve sat alanlarnn temizlii için arazöz araçlarn görevlendirecek.

Yürütülecek temizlik çalmalarnda Park Bahçe Ve Yeil Alanlar Daire Bakanl, alanlarda takviye su tankerleri bulunduracak.

DSK Genel Müdürlüü, kurban sat ve kesim yerlerinin altyap sorununu giderecek.

Fen leri le Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl ise oluacak veya ihtiyaç duyulmas halinde alanlarda üst yap çalmalar yürütecek.

KURBAN SATI VE KESM YERLER

Kurban sat yerleri Büyükehir Belediyesi Canl Hayvan Borsas, ilçe otogar kömür tevzi sahas, Yeniköy Mezarl kars, Kayapnar Caddesi civarndaki bo alan ve Mardin yolu üzerindeki besi çiftlikleri olarak belirlendi.

Kurban kesim yerleri ise Sur ilçesi, Mardin yolunda yer alan Canl Hayvan Borsas, May-Et Kombinas ve Güler-Et Kombinas. Yeniehir, lbe TOK Camii kars sabit semt pazar, Üç Kuyular TOK sabit semt pazar ve Ofis Kurdolu Lojmanlar beton saha. Balar, 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanl oto ykama yeri ve Övündüler Mahallesi Beymir-Et Kombinas. Kayapnar ilçesi belediye köy ürünleri Pazar yeri ile organik tarm pazar olarak belirlendi.

Ana Sayfaya Git