Bayramı heyecanı

Diyarbakır'da sabah namazından sonra tarihi camileri dolduran halk, Kurban bayramının İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diledi.

Haberler 05.09.2017 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramnn heyecanyla güne balayan Diyarbakrllar, bayram namazlarn klmak için camilere akn etti. Kurban bayramnn tüm dünya Müslümanlarnn vesile olmasn dileyen halk, namaz sonras bayramlat.

Sabahn erken saatlerinden itibaren bayram namaz için camilere akn eden Diyarbakrllar, camilere smadlar. Dörtyol Camiine bayram namaz için gelenler, namaz vaktinin girmesiyle cemaatle bayram namazlarn eda etti.

Daha sonra imam, minbere çkarak burada tekbirler eliinde Kurban Bayram hutbesini verdi. Verilen hutbenin ardndan camide bulunan halk, bayramlat.

mamn hutbeyi vermesinin ardndan cami içinde bayramlaan cemaat, daha sonra ölen yaknlarna dua etmek için mezarlklara doru yol ald. Sümer Camii mam Abdulvasi Yaz, bayramlarn Müslümanlar için sevinç günleri olduunu söyledi.

Rabbim, Müslümanlara 2 bayram nasip etmi

Bayramlarn ayn zamanda coku ve bar günleri olduunu belirten Yaz, Yüce Rabbimize ükrediyoruz ki Müslümanlara iki güzel bayram pe pee nasip etmi. Bayramlarn birçok mesajlar vardr. Cenab Allahn bizlere bahettii bu bayramlarn mesajlarn okumak istediimiz zaman elbette ki içinden çok güzel mesajlar çkarabiliriz. dedi.

Karde olarak yaayabilseydik!

Yaz konumasnn devamnda, Maalesef bu bayramda üzüntüyü kan yürekleri paramparça olmu bata Arakan olmak üzere Suriye, Irak ve bütün slam corafyasnda yaanmak istenen tofan ve zulümlerden bizler de nasibimizi alyoruz. Keke bu bayram günleri slam corafyasnda bu annelerin yürekleri darmadan olmadan evlatlarn kaybetmeden kardelik duygular içinde ümmet anlay çerçevesinde bizler bayramlarmz kutlayabilseydik. Keke bütün bu slam corafyasnda ümmet anlay hakim olsayd, kardelik duygularmz hakim olsayd. Keke en güzel ekilde ümmetin önce taifesi dediimiz ashab kiram gibi kardeçe bayramlar sevinç içerisinde klabilseydik. Keke karde olarak yaayabilseydik. Tüm Müslümanlarn bayram mübarek olsun. ifadelerini kulland.

Bayramda ziyaretler ve et datm gerçekletireceim

Cami cemaatinden Veysel Murat zgin ise naallah hayrl bir ekilde geçer. Müslüman kardelerimizin mutlu günü bugün. Bayram güzel geçirmeye çalacam. Namazlarm klacam. Kurban keseceim. Et datacam. Fakir fukaraya yardm etmeye çalacaz. Ziyaretlerde bulunacaz. Bayram bu ekilde güzelce geçireceiz. Bayram benim için bar, ziyareti, dayanmay ifade ediyor. Fakir fukarann doyurulmasn ifade ediyor. eklinde duygularn paylat.

Dost ve akrabalar ziyaret edeceiz

Kurban bayramn ümmeti Muhammede hayrl olmasn dileyen Nihat ça, Kardelik, bar ve huzur içinde bu bayramn geçmesini temenni ediyoruz. Bayram Allah izin verirse önce mezarlklar ziyaret edip sonra dost ve akrabalar ziyaret edeceiz. diye konutu.

Mazlumlarn üzüntüsüyle bayram geçiriyoruz

Mahmut Ayaz da Bayram demek kardelik demektir, huzur demektir. Baz ülkelerde Müslüman kardelerimiz katledildi. Allahu Teala yardm etsin. O mazlumlarn üzüntüsüyle, acsyla bayram geçiriyoruz. Bayramdr, bir yandan sevinç doluyuz, bir yandan da kardelerimizin çektikleri nedeniyle üzüntülüyüz. Elimizden dua geliyor, baka bir ey yapamyoruz. Rabbim onlara da sabr versin. dedi.

Ana Sayfaya Git