Baz istasyonuna libas yapıldılar!

Diyarbakır'da kent merkezinde TIR'a yüklü görülen dev karpuz ile surları temsil eden ve sosyal medyada tartışmalara neden olan maketler, yaklaşık 25 metrelik baz istasyonuna kamuflaj olarak giydirildi.

Haberler 23.06.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçen ay çevre düzenlemesi kapsamnda havaliman kavana yerletirilen karpuz içindeki çocuk ve kadayf tepsisi tayan adam heykelleri, sosyal medyada konuulmutu.

BAZ STASYONUNA KAMUFLAJ

Söz konusu figürlere gelen tepkiler üzerine, bir süre sonra kaldrlm, üretici firmann da eletirileri dikkate alacak ekilde maketleri yenileyecei belirtilmiti. Diyarbakrda dün bir TIRa yüklenmi dev karpuz ve sur figürünün sosyal medya platformlarnda paylalmas ile kentte yine maketler konuulmaya baland.

Karpuz ve sur maketleri dün, Kayapnar ilçesi Mastfro Caddesindeki kavakta kurulan ve yaklak 25 metre yükseklikteki baz istasyonuna yerletirildi.

ESNAF TEPK GÖSTERYOR

Diyarbakr karpuzu figürüyle baz istasyonunun kamufle edilmesinin kabul edilir bir ey olmadn belirten esnaf Mehmet Ali Akku, Burada bulunan vatandalarn kar çkmas üzerine u anda karpuz içerisinde kamufle edilmesini göz boyama olarak görüyorum. Bunun ileride insan salna yönelik nereye varacan kestiremeyiz. Diyarbakra özgü karpuz figürünün bu ekilde kullanlmasna karyz. Biz bu baz istasyonunu istemiyoruz diye konutu.

SUç DUYURUSU

Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi de Elektronik Haberleme Cihazlarndan Kaynaklanan Elektromanyetik Alan iddetinin Uluslararas Standartlarna Göre Maruziyet Limit Deerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi Hakknda Yönetmelikin 6. maddesinde baz istasyonlarnn park ve çocuk oyun alanlarn yaknnda kurulamayacan belirterek, Anayasaya ve uluslararas hukuka aykrlk nedeniyle yetkililer hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git