Bediüzzaman Mevlidle anıldı

Bediüzzaman Said'i Nursi Hazretleri Şanlıurfa'da vefatından bu yana her ramazan ayında düzenlenen mevlit programı, Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde yapıldı

Haberler 22.06.2017 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çan allamesi Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretleri için, anlurfada vefatndan bu yana ramazan aynda geleneksel olarak düzenlenen mevlit program, Balklgöl Yerlekesindeki Dergah Camisinde önceki gece gerçekletirildi.

Bediüzzaman Eitim Kültür ve Sanat Vakf tarafndan düzenlenen etkinlik dolaysyla kent merkezi ile çevre illerden ve ilçelerden gelen binlerce vatanda, erken saatlerde Dergah Camisi ve avlusunu doldurdu. Teravih namaznn klnmasnn ardndan mevlit okundu. l Müftüsü hsan Açkn konumasnn ardndan okunan dualarn ardndan program sona erdi.

ÜSTAD ANILDI

Mevlit sonras vatandalar, Dergah Camisinin yannda bulunan ve Said Nursinin vefatnda topraa verildii ancak daha sonra cenazesinin buradan alnd kabrin banda dua etti.

Vakfn üyesi Nihat çiçek, yapt açklamada, Said Nursiyi vefatnn 57. yl dönümünde anmak amacyla etkinlii düzenlediklerini söyledi. çok sayda vatandan kent dndan mevlide katlmak için geldiini ifade eden çiçek, Said Nursinin yazd eserlerin çan sorunlarna bir reçete olarak okunmas ve anlalmas gerektiini sözlerine ekledi.

ehir dndan gelen misafirleri arlamaktan mutluluk duyduunu ifade eden Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, Bugün Kadir gecesinin arifesindeyiz. çok önemli bir ahsiyet için mevlidi erif okunuyor. Bilim, ilim ve irfanyla yol gösterici, Risale-i Nur ile bir nevi dünyaya islamiyete, Müslümanlara k tutmu olan ve hayat boyunca mücadele ile srf hakk icra etmenin yolunda hareket eden bir zatn mevlidine Türkiyenin dört bir yannda akn akn gelen insanlar var. Bu kutsal belde, peygamberler ehri anlurfada misafirleri arlamann huzurunu yayoruz dedi.

Ana Sayfaya Git