Belediye çalışanlarına sıfır atık eğitimi

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi israfın önlenmesi, atıkların geri kazanılarak ekonomiye katkı sağlaması, atıkların kaynağında ayrıştırılması, atık miktarının azaltılması, doğal kaynakların verimli kullanılması gibi konularda belediye personellerine sıfır atık eğitimi verdi.

Haberler 09.10.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir Belediyesi israfn önlenmesi, atklarn geri kazanlarak ekonomiye katk salamas, atklarn kaynanda ayrtrlmas, atk miktarnn azaltlmas, doal kaynaklarn verimli kullanlmas gibi konularda belediye personellerine sfr atk eitimi verdi.

SIFIR ATIK ETM

Yeniehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüü tarafndan düzenlenen sfr atk eitimine, Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, bakan yardmclar, birim müdürleri ve personeller katld. Sfr atk eitimi açlnda konuan Yeniehir Kaymakam ve Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci gelecek nesillere temiz ve yaanabilir doa brakmak amacyla sfr atk eitiminin önemine deindi.

Bakan Beikci, Yaadmz çevrenin korunmas ve gelecek nesillere daha yaanabilir bir çevre braklabilmesi adna çalmalarmz aralksz bir ekilde sürdürmekteyiz. çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüümüz enerjini boa harcama sloganyla israfn önlenmesi, atk ayrtrma bilincinin gelitirilmesi, tasarruf, su tüketimi, yenilenebilir enerji kaynaklar konularnda bilinçlendirme çalmalarn sürdürmektedirler. srafn önlenmesini, kaynaklarn daha verimli kullanlmasn, atk oluum sebeplerinin gözden geçirilerek atk oluumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atn olumas durumunda ise kaynanda ayr toplanmas ve geri kazanmnn salanmasn kapsayan Sfr Atk projesine hep birlikte destek olmaya devam edeceiz eklinde konutu.

Yaplan açl konumasnn ardndan çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Birkan Abi, sfr atk konulu bir sunum gerçekletirerek eitime baland.

Ana Sayfaya Git