Ben de okumak istiyorum

Diyarbakır’da resmi nikâhları olmadığı gerekçesiyle kendilerine nüfus tarafından onay verilmeyen ailenin tek çocuğu okula alınmazken, küçük Buruk, “Ben de herkes gibi okumak istiyorum” diye seslendi.

Haberler 22.08.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesinde oturan ailenin tek çocuu Furkan Buruk, anne ve babasnn resmi nikhnn olmamas nedeniyle okuyamyor. siz olduunu söyleyen Kenan Buruk(40), çocuunun okuyamamasnn skntlarn ikiye katladn dile getirirken. Küçük Buruk ise, Ben de herkes gibi okumak istiyorum diye seslendi.

çocuumu okula gönderemiyorum

Aslen Siirtli olduklarn söyleyen Furkan Burukun(7) babas Kenan Buruk(40), Eim ile 3 yldan bu yana ayr yayorum. Resmi nikhm olmadn için sorunlarla karlayorum. Okul açlmadan çocuu okula göndermek istedim. Gerekli kurumlara gittim, ancak kimse destek olmad. çocuumu okula gönderemiyorum. ifadelerini kulland.

aryorum ama bulamyorum

Bir aydr Diyarbakrda i aradn ifade eden Buruk, Evin hali ortada, buzdolabm yok. aryorum ama bulamyorum. Dier tarafta çocuumu okutmak istiyorum, kaydn yapyorum ama olmuyor. Velayet istiyorlar. Yetkililerden duyarl olmalarn ve yardmc olmalarn istiyorum. çocuklarmn okumasn istiyorum. eklinde konutu.

Yetkililerden yardm istiyorum!

Ne yapacan ardn belirten Buruk, Diyarbakr Yeniehir Nüfus l Müdürlüü çocuk için herhangi bir ey yapamayacaklarn söylediler. çocuumun okula gitmesini istiyorum. çocuumun geleceini düünüyorum. Yetkililerden yardm istiyorum, evin hali de ortadadr. diye konutu.

Kimse çocuunun sokak çocuu olmasn istemez

Madur olduuna dikkat çeken Buruk, Sesimize kulak verilsin. çocuum sokak çocuu olmasn istemiyorum, kimse çocuunun sokak çocuu olmasn istemez. Gelsinler evimi görsünler, gittiim yerlerde her hangi bir netice alamadm. stediim bir i ve çocuumun okutulmasdr.diyerek isteklerini dile getirdi.

Yaz yazmak, kitap okumak istiyorum

7 yandaki Furkan Buruk ise Ben de herkes gibi okula gitmek istiyorum, yaz yazmak, kitap okumak istiyorum. Göndermiyorlar, beni okula almyorlar. Neden, almyorlar. Okullar açlrsa, okula gidersem, polis olmak istiyorum. diyerek duygularn paylat.

Ana Sayfaya Git